Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.
DomovSvetovalnicaAli bo zapustil zaročenko?

Ali bo zapustil zaročenko?

- Oglas -

S sodelavcem delava skupaj že skoraj pet let in vedno mi je bil všeč. Nisem vedela, da je on do mene čutil enako. Oba sva bila v razmerju. Pred približno tremi meseci pa sem se razšla s svojim bivšim in s sodelavcem sva začela spati skupaj. Priznala sva si, da sva si všeč, in težko nama je, da morava razmerje skrivati. Težava je v tem, da je zaročen z žensko, s katero sta skupaj že sedem let in skupaj imata 9-mesečnega otroka. Rekel je, da bi jo zapustil, če ne bi bilo otroka. Ko je videl, da sem si dopisovala z drugim moškim, je postal ljubosumen. Pravi, da noče ostati v začaranem krogu, če bom začela videvati druge. Pravi, da tudi hoče vedeti, da mu bom na voljo tudi, če bom videvala koga drugega. To se mi zdi zelo sebično. Pravi, da svoje zaročenke ne ljubi več in da bi zmogel preživeti izgubo nje in stanovanja, ne pa izgubo otroka. O tem sva se zelo veliko pogovarjala, ampak vedno mi da vedeti, da je med nama nekaj posebnega, nekaj več. Strah me je, da bi ga izgubila. Močno sem zaljubljena vanj, ampak mislim, da zaročenke zaradi otroka ne bo zapustil. Kaj naj storim? Naj končam razmerje? Naj nadaljujem in se pretvarjam, da je vse samo zabava, čeprav se v resnici vedno bolj zaljubljam vanj? Ali naj si pustim upanje, da se bo sčasoma zaljubil vame in zapustil zaročenko?

Nika Nikolič
ODGOVARJA: Nika Nikolič, mag. pol., spec. psihodinamske psihoterapije

Pozdravljeni. Zdi se, da poskušate taktizirati, kaj bi se vam v danem položaju najbolj izplačalo. Znašli ste se v položaju, kjer druga stran v odnosu določa vsa pravila, na katera ste pripravljeni pristajati. Je res vse, kar se dogaja, za vas sprejemljivo? Koliko vas (vaših potreb, želja …) še ostane, ko se vsemu prilagodite? Glede prilagajanja imate očitno pomisleke, vendar jih na račun čustev do njega in strahu pred izgubo ovržete. Naredite manjši pregled svojih pričakovanj in občutkov ter na čisto osnovni instinktivni ravni preverite, kakšen je trenutno vaš čustveni položaj. Kaj počnete iz strahu pred izgubo ljubljene osebe in v kolikšni meri sledite svojim impulzom? Ne pretvarjajte se, predvsem pa ne pred seboj. Predstavljajte si, da bi bila to zgodba vaše prijateljice. Kaj bi ji svetovali? Bi želeli poskrbeti zanjo? Kako bi se tega lotili?

- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×