0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & Kozmetika5 naravnih rešitev za hitro odpravljanje prhljaja

5 naravnih rešitev za hitro odpravljanje prhljaja

MORDA VAS ZANIMA

Prhljaj se včasih pojavi nenadno in tako tudi izgine, včasih pa se ga ne moremo in ne moremo znebiti. Ne pomaga noben šampon ali balzam proti prhljaju. Prhljaj seveda ni koristen za vaše lasišče, ​​zaradi česar je le-to srbeče, razdražljivo in se pretirano lušči, kar lahko povzroči precej neprijetnih trenutkov in je moteče v določenih družabnih situacijah.

- Oglas -

Kaj je prhljaj?

Pri ljudeh, ki imajo prhljaj, lasišče pospešeno odstranjuje odmrle kožne celice, kar povzroči luske. Stroka še niso ugotovila, kaj točno ga povzroča, znano pa je, da ga lahko sprožijo dejavniki, kot so prehrana, stres, hladno vreme, slabo zdravje in pretirana uporaba izdelkov za lase. Pravi krivec pa je lahko gliva Malassezia, ki se hrani z olji na lasišču. Čeprav se zadržuje tudi na zdravih glavah, je ta gliva bolj razširjena pri osebah s prhljajem. Ko se prekomerno hrani z oljem na lasišču, le-to dramatično poveča stopnjo obnavljanja kožnih celic.

S čim si lahko pomagamo?

Poznamo kar nekaj preverjenih naravnih sestavin, ki jih pogosto vsebujejo tudi komercialni izdelki. Preizkusite naslednje možnosti in ugotovite, kaj vam najbolj ustreza.
Olje čajevca: veliko naravnih šamponov vsebuje olje čajevca, ki je močan antibiotik, antiseptik in protiglivično sredstvo.
Cink: Ta pomemben mineral, ki ga najdemo v nekaterih šamponih, pomaga uravnavati lojne žleze, pospešuje celjenje in podpira imunski sistem.
Omega-3 maščobne kisline: Omega 3 maščobne kisline, ki jih najdemo predvsem v hladnovodnih ribah (kot sta losos in sled), orehih ter oljih oljne repice, soje, lanu in konoplje, podpirajo normalno delovanje kože in lahko ščitijo pred prhljajem.
Vitamini skupine B: Enako pomembni za zdrave lase kot omega 3, te vitamine najdete v temnolistni zelenjavi, polnozrnatih žitaricah, soji, avokadu, bananah in seveda prehranskih dopolnilih.
Vzhodnjaški tretmaji: prhljaj se dobro odziva na akupunkturo in akupresuro, pa tudi na jogijsko stojo na glavi, ki izboljša cirkulacijo.

Umirite svoj um. Pri nekaterih ljudeh sta lahko depresija in tesnoba povezani z izbruhi prhljaja. Tudi če niste depresivni ali anksiozni, kronični stres nikoli ni dober za vašo kožo, prhljaj pa je težava s kožo. Če ste opazili povezavo med svojim razpoloženjem in izbruhi prhljaja, vam lahko pomagajo ti koraki:

- Oglas -

Poiščite zdrave načine za sprostitev stresa. Meditirajte, telovadite in ne oklevajte poiskati pomoč terapevta, če vaš stres ali razpoloženje postaneta intenzivna.
Če imate sezonsko depresijo, pozimi uporabljajte UV lučko.
Razmislite o jemanju prehranskih dopolnil, kot so omega-3 in cink.
Proti srbečici lahko uporabite tudi aloe vero. Praskanje preprečite tako, da aloe vero vmasirate v lasišče pred šamponiranjem.

NAJNOVEJŠE