- Oglas -
Slivova pita, ลกe posebej tista iz domaฤih sliv, bo zagotovo zadovoljila vaลกe brbonฤice. Razveselila pa se je bo cela druลพina.
SESTAVINE (1 pita / 12 kosov)
Za biskvit:
- 150 g moke
- 100 g mletih leลกnikov
- 1/2 ลพliฤke sode bikarbone
- 120 g kokosove maลกฤobe + za model
- 100 g kokosovega sladkorja
- 2 ลพlici semen chie
- 125 ml portovca
- 5 ลพlic ฤiฤerikine vode
Za nadev:
- 100 g piลกkotov
- 500 g sveลพih ali zamrznjenih sliv
- 3 ลพlice kokosovega sladkorja
- 1 ลพliฤka cimeta v prahu
Za glazuro:
- 2 ลพlici vroฤega riลพevega mleka
- 1 ลพlica ruma
- cca 6 ลพlic sladkorja v prahu
PRIPRAVA
- Moko presejte v skledo ter jo zmeลกajte z mletimi leลกniki in sodo bikarbono. Dodajte razdrobljeno kokosovo maslo, sladkor, portovec in chia semena, ki ste jih predhodno namoฤili v malce vode, da je nastala gosta sluz. Zamesite testo, ki ga ovijte s folijo in postavite na hladno mesto za 2 uri.
- Dve tretjini mase razvaljajte v nekoliko debelejลกe testo, ki ga poloลพite v namaลกฤen model za pito. Testo prebodite z vilicami in ga posujte z naribanimi piลกkoti. Dodajte slive, ki jih posujte s sladkorjem, zmeลกanim s cimetom.
- Razvaljajte preostanek testa in ga nareลพite na trakove, ki jih nato razporedite po vrhu pite, da dobite mreลพasto strukturo. Premaลพite s ฤiฤerikino vodo, ki ste jo stepli v sneg, in pecite 40 minut pri temperaturi 165 ยฐC.
- Toplemu riลพevemu mleku primeลกajte rum. Nato postopoma dodajte presejan sladkor, da dobite homogeno glazuro, ki jo prelijte po vroฤi piti, nato pa poฤakajte, da se sladica ohladi.
- oglas -