Slivova pita

- Oglas -

Slivova pita, še posebej tista iz domačih sliv, bo zagotovo zadovoljila vaše brbončice. Razveselila pa se je bo cela družina.

SESTAVINE (1 pita / 12 kosov)

Za biskvit:

  • 150 g moke
  • 100 g mletih lešnikov
  • 1/2 žličke sode bikarbone
  • 120 g kokosove maščobe + za model 
  • 100 g kokosovega sladkorja
  • 2 žlici semen chie
  • 125 ml portovca
  • 5 žlic čičerikine vode

Za nadev:

  • 100 g piškotov
  • 500 g svežih ali zamrznjenih sliv
  • 3 žlice kokosovega sladkorja
  • 1 žlička cimeta v prahu

Za glazuro:

  • 2 žlici vročega riževega mleka
  • 1 žlica ruma
  • cca 6 žlic sladkorja v prahu

PRIPRAVA

  1. Moko presejte v skledo ter jo zmešajte z mletimi lešniki in sodo bikarbono. Dodajte razdrobljeno kokosovo maslo, sladkor, portovec in chia semena, ki ste jih predhodno namočili v malce vode, da je nastala gosta sluz. Zamesite testo, ki ga ovijte s folijo in postavite na hladno mesto za 2 uri.
  2. Dve tretjini mase razvaljajte v nekoliko debelejše testo, ki ga položite v namaščen model za pito. Testo prebodite z vilicami in ga posujte z naribanimi piškoti. Dodajte slive, ki jih posujte s sladkorjem, zmešanim s cimetom.
  3. Razvaljajte preostanek testa in ga narežite na trakove, ki jih nato razporedite po vrhu pite, da dobite mrežasto strukturo. Premažite s čičerikino vodo, ki ste jo stepli v sneg, in pecite 40 minut pri temperaturi 165 °C.
  4. Toplemu riževemu mleku primešajte rum. Nato postopoma dodajte presejan sladkor, da dobite homogeno glazuro, ki jo prelijte po vroči piti, nato pa počakajte, da se sladica ohladi.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI