- Oglas -
Slivova pita, še posebej tista iz domačih sliv, bo zagotovo zadovoljila vaše brbončice. Razveselila pa se je bo cela družina.
SESTAVINE (1 pita / 12 kosov)
Za biskvit:
- 150 g moke
- 100 g mletih lešnikov
- 1/2 žličke sode bikarbone
- 120 g kokosove maščobe + za model
- 100 g kokosovega sladkorja
- 2 žlici semen chie
- 125 ml portovca
- 5 žlic čičerikine vode
Za nadev:
- 100 g piškotov
- 500 g svežih ali zamrznjenih sliv
- 3 žlice kokosovega sladkorja
- 1 žlička cimeta v prahu
Za glazuro:
- 2 žlici vročega riževega mleka
- 1 žlica ruma
- cca 6 žlic sladkorja v prahu
PRIPRAVA
- Moko presejte v skledo ter jo zmešajte z mletimi lešniki in sodo bikarbono. Dodajte razdrobljeno kokosovo maslo, sladkor, portovec in chia semena, ki ste jih predhodno namočili v malce vode, da je nastala gosta sluz. Zamesite testo, ki ga ovijte s folijo in postavite na hladno mesto za 2 uri.
- Dve tretjini mase razvaljajte v nekoliko debelejše testo, ki ga položite v namaščen model za pito. Testo prebodite z vilicami in ga posujte z naribanimi piškoti. Dodajte slive, ki jih posujte s sladkorjem, zmešanim s cimetom.
- Razvaljajte preostanek testa in ga narežite na trakove, ki jih nato razporedite po vrhu pite, da dobite mrežasto strukturo. Premažite s čičerikino vodo, ki ste jo stepli v sneg, in pecite 40 minut pri temperaturi 165 °C.
- Toplemu riževemu mleku primešajte rum. Nato postopoma dodajte presejan sladkor, da dobite homogeno glazuro, ki jo prelijte po vroči piti, nato pa počakajte, da se sladica ohladi.
- oglas -