Slivova pita

- Oglas -

Slivova pita, ลกe posebej tista iz domaฤih sliv, bo zagotovo zadovoljila vaลกe brbonฤice. Razveselila pa se je bo cela druลพina.

SESTAVINE (1 pita / 12 kosov)

Za biskvit:

  • 150 g moke
  • 100 g mletih leลกnikov
  • 1/2 ลพliฤke sode bikarbone
  • 120 g kokosove maลกฤobe + za model 
  • 100 g kokosovega sladkorja
  • 2 ลพlici semen chie
  • 125 ml portovca
  • 5 ลพlic ฤiฤerikine vode

Za nadev:

  • 100 g piลกkotov
  • 500 g sveลพih ali zamrznjenih sliv
  • 3 ลพlice kokosovega sladkorja
  • 1 ลพliฤka cimeta v prahu

Za glazuro:

  • 2 ลพlici vroฤega riลพevega mleka
  • 1 ลพlica ruma
  • cca 6 ลพlic sladkorja v prahu

PRIPRAVA

  1. Moko presejte v skledo ter jo zmeลกajte z mletimi leลกniki in sodo bikarbono. Dodajte razdrobljeno kokosovo maslo, sladkor, portovec in chia semena, ki ste jih predhodno namoฤili v malce vode, da je nastala gosta sluz. Zamesite testo, ki ga ovijte s folijo in postavite na hladno mesto za 2 uri.
  2. Dve tretjini mase razvaljajte v nekoliko debelejลกe testo, ki ga poloลพite v namaลกฤen model za pito. Testo prebodite z vilicami in ga posujte z naribanimi piลกkoti. Dodajte slive, ki jih posujte s sladkorjem, zmeลกanim s cimetom.
  3. Razvaljajte preostanek testa in ga nareลพite na trakove, ki jih nato razporedite po vrhu pite, da dobite mreลพasto strukturo. Premaลพite s ฤiฤerikino vodo, ki ste jo stepli v sneg, in pecite 40 minut pri temperaturi 165 ยฐC.
  4. Toplemu riลพevemu mleku primeลกajte rum. Nato postopoma dodajte presejan sladkor, da dobite homogeno glazuro, ki jo prelijte po vroฤi piti, nato pa poฤakajte, da se sladica ohladi.
- oglas -

NAJNOVEJล I RECEPTI