0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Aromaterapija5 možnosti uporabe eteričnih olj za sprostitev in boljše razpoloženje

5 možnosti uporabe eteričnih olj za sprostitev in boljše razpoloženje

MORDA VAS ZANIMA

Eterična olja lahko uporabljamo za najrazličnejše namene. Z njimi si lahko na primer pomagamo pri lajšanju različnih težav z zdravjem, uporabljamo jih lahko kot dodatek doma izdelani kozmetiki za kožo in lase ali pa jih dodamo različnim naravnim pripravkom za čiščenje. Poleg tega pa so lahko eterična olja zelo koristna za sprostitev in za izboljšanje počutja oziroma razpoloženja. V tokratnem članku se osredotočamo prav na tovrstno uporabo. Predstavljamo vam nekaj zanimivih idej za uporabo eteričnih olj takrat, ko se ne počutite najbolje …

- Oglas -

1. Mešanica za ublažitev tesnobe in pomoč pri glavobolih

Najverjetneje se vsaj občasno srečujete z napetostjo in nemirom. Mnogi se v takšnih trenutkih zatečejo k precej drastičnim rešitvam, na primer k pomirjevalom. Vendar pa so lahko v resnici pogosto zelo učinkoviti povsem naravni pripravki brez nezaželenih stranskih učinkov. Priporočamo vam, da si za takšne trenutke pripravite mešanico treh eteričnih olj, in sicer eteričnega olja sivke, kamilice in poprove mete. Potrebovali boste nekaj žlic osnovnega rastlinskega olja (npr. mandljevega), ki mu dodajte po 3 kapljice vsakega eteričnega olja. Z mešanico nato nežno zmasirajte območje senc. Hitro boste ugotovili, da ste precej bolj umirjeni in manj tesnobni. Hkrati pa lahko mešanica pomaga tudi pri glavobolu. V tem primeru priporočamo, da rastlinsko olje zamenjate z gelom aloe vere, ki poskrbi za hladilni učinek.

2. Eterično olje sivke kot pomoč pri nespečnosti

Slab spanec vpliva na najrazličnejša področja v vašem življenju. Zaradi pomanjkanja spanja ali slabše kakovosti spanca ste namreč precej bolj letargični, nezbrani in razdražljivi, kot bi bili sicer. Tako je nujno, da poskušate čim prej razrešiti morebitne težave s spanjem. Če gre za blažjo obliko, seveda tudi tu ni potrebe po drastičnih ukrepih. Ena izmed najbolj naravnih možnosti je uporaba eteričnega olja sivke, ki je znano kot odlična naravna pomoč pri nespečnosti. Svetujemo vam, da eterično olje sivke nakapljate kar neposredno na posteljnino.

Uporaba etericnih olj

3. Sproščujoča kopel za stopala

Po napornem dnevu se izjemno prileže sproščujoča kopel za stopala, ki vam bo pomagala pri tem, da se umirite, ter pri ublažitvi morebitnih bolečin in napetosti v stopalih. Priporočamo, da kopeli oziroma vodi dodate še malce eteričnega olja evkaliptusa in limone. Sproščujoči učinki kopeli za stopala bodo tako še izrazitejši. Odličen dodatek (poleg eteričnih olj) pa je lahko tudi grenka sol.

- Oglas -

4. Masažno olje

Masaža je že sama po sebi izjemno sproščujoča. Še boljše učinke pa lahko dosežemo, če jo kombiniramo z aromaterapijo. Pri tem so seveda zelo koristna prav eterična olja. Potrebovali boste osnovno olje ali nevtralen losjon za kožo brez dišav. Nato preprosto primešajte nekaj kapljic svojega najljubšega eteričnega olja. Še posebej dobra izbira za umiritev sta eterični olji sivke in cedre. Omenjeni eterični olji pa bosta hkrati poskrbeli tudi za lepšo kožo.

5. Eterična olja za ublažitev depresivnih občutkov

Depresija je seveda bolezen, ki zahteva celostno obravnavno in strokovno pomoč. Na žalost se v tovrstnih primerih ne morete zanašati zgolj na pomoč eteričnih olj. Vendar pa to še ne pomeni, da eterična olja ne morejo pomagati pri blažjih oblikah oziroma pri zgolj občasnih težavah z nekoliko slabšim razpoloženjem. Za dni, ko le stežka ohranjate pozitiven pogled na svet in ko se vam zdi, da vam gre vse narobe, priporočamo uporabo eteričnega olja vrtnice. Gre namreč za eterično olje, ki je znano po pozitivnih vplivih na razpoloženje. Priporočamo, da nekaj kapljic tega eteričnega olja dodate kopeli. Uporabite pa ga lahko tudi v difuzorju.

Preverite tudi: Naučimo se destilirati in izdelati svoje hidrolate

.

NAJNOVEJŠE