Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.

Helena Ošep: Klepet ob skodelici alpskega čaja

Helena Ošep se ukvarja s pripravo čajnih mešanic, ki so posebne zaradi izrazite arome, značilne za rastlinje alpskega okolja.

Znanstveniki razglasili najlepši vonj na svetu

Podobno kot se razlikuje naš okus, se razlikuje tudi naše dojemanje različnih vonjev.

Aplikacija za domačo uporabo za zgodnje odkrivanje nevroloških motenj

Kalifornijski raziskovalci so razvili aplikacijo, namenjeno odkrivanju nevroloških obolenj, ki jo lahko uporablja praktično kdor koli.

Pomanjkanje spanja vpliva na to, kako vidimo druge – in to dobesedno!

Pomanjkanje spanja lahko povsem dobesedno vpliva na to, kako vidimo druge. Obrazno mimiko, ki bi jo sicer dojemali kot pozitivno oziroma vsaj nevtralno, vidimo kot sovražno, posledično pa je sovražen tudi naš odziv.
Dom & energija5 napak pri sesanju, ki se jim je pametno izogniti

5 napak pri sesanju, ki se jim je pametno izogniti

MORDA VAS ZANIMA

Razmišljate o tem, da je prišel čas za nakup novega sesalnika, saj stari ni več v najboljšem stanju? Ker so lahko novi sesalniki zelo dragi, je smiselno, da pred morebitno odločitvijo za nakup razmislite, ali res potrebujete novo napravo za doseganje želenih učinkov pri sesanju. Pogosto namreč ni težava v sesalniku, ampak v samem postopku. Čeprav gre na prvi pogled za zelo preprosto opravilo, ki se ga lahko lotijo že malce starejši otroci, se nemalokrat izkaže, da ljudje pri sesanju ne upoštevajo določenih ključnih napotkov. Tako tla na koncu niso tako čista, kot bi lahko bila.

- Oglas -

V nadaljevanju preverite, katere so tiste napake, ki se jim je še posebej pomembno izogibati. Tako bodo tla po sesanju resnično čista, hkrati pa boste lahko najverjetneje še malce odložili nakup novega sesalnika.

1. Pred sesanjem ne pometete tal

Marsikdo misli, da so sesalniki naprave, ki lahko povsem nadomestijo dobro staro metlo. Vendar pa to ne drži povsem. Čeprav je lahko sesanje precej učinkovitejše od pometanja, to še ne pomeni, da je metla povsem nepotrebna. Še več: zelo priporočljivo je, da pred sesanjem tla na hitro pometete. Tako boste odstranili večje kose umazanije ali celo predmete, kot so na primer kocke ali sponke. Čeprav gre morda za predmete, ki so dovolj majhni, da jih je mogoče posesati, to ni najbolj pametno. Ostri predmeti lahko namreč poškodujejo vaš sesalnik, kar bi lahko pomenilo slabšo zmogljivost ali celo okvaro

2. Pretirano hitenje

Prednost sesanja v primerjavi s pometanjem je tudi ta, da nam lahko prihrani nekaj časa. Vendar pa gre v primeru, da uporabljate klasični ročni sesalnik (in ne avtomatskega), še vedno za opravilo, ki zahteva določen časovni vložek – če seveda želimo, da bo delo opravljeno zares dobro. Za sesanje si torej vzemite dovolj časa in bodite pozorni na to, da resnično zajamete celotno površino tal v določenem prostoru.

3. Potegi zgolj v eno smer

Za optimalen učinek je zelo priporočljivo, da med delom večkrat spremenite smer sesanja. To je še posebej pomembno, ko sesate preproge. Nevarnost, da se bodo delci prahu in druge umazanije skrili med vlakna, bo tako precej manjša. Posledično pa tako ne bo potrebno tako pogosto čiščenje preprog v čistilnici.

4. Vrečka je prepolna

- Oglas -

Danes je na voljo ogromno različnih sesalnikov. Tisti, pri katerih je nujna uporaba vrečke, tako nikakor niso edina možnost. A čeprav se zdi, da so tovrstni sesalniki že nekoliko zastareli, so lahko še vedno zelo učinkoviti. Zgolj to, da vaš sesalnik za delovanje potrebuje vrečko, torej še ni razlog, zaradi katerega bi ga morali zamenjati. Vendar pa je po drugi strani pri tem tipu sesalnikov izjemno pomembno, da pazite na redno menjavo vrečk. V nasprotnem primeru vlek ne bo najboljši, umazanija pa se bo vračala nazaj v prostor. Še bolj problematično pa je, da lahko neredna menjava vrečk privede do okvare oziroma do pregrevanja motorja. Čeprav se morda zdi, da potrebujete nov sesalnik, je torej lahko rešitev precej preprostejša.

5. Pozabljate na čiščenje filtrov

Zlato pravilo pri čiščenju je, da zahtevajo tudi pripomočki, ki jih uporabljamo, redno čiščenje. Podobno seveda velja tudi za sesalnik oziroma za filtre. Če gre za filtre za enkratno uporabo, to pomeni menjavo v ustreznih intervalih. V primeru, da se uporabljajo stalni filtri, pa je potrebno njihovo redno pranje. Pri tem morate natančno upoštevati pravila proizvajalca, da ne pride do poškodb naprave.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×