0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehrana3 odlični recepti za čiščenje črevesja

3 odlični recepti za čiščenje črevesja

MORDA VAS ZANIMA

Razstrupljanje črevesja ima izredno pomembno vlogo pri ohranjanju dobrega zdravja. Osnova za to je, da popijete dovolj vode in da pojeste veliko vlaknin. Občasno pa si je dobro privoščiti tudi pripravke, ki jih predstavljamo v nadaljevanju. Ti poskrbijo, da ne pride do kopičenja strupenih snovi v črevesju, še posebej v debelem črevesu, ki je zadnji del našega prebavnega trakta. Z uživanjem teh pripravkov tako zmanjšate nevarnost za zaprtje, vnetja in za razdraženost črevesja.

- Oglas -

Preberite tudi: Neravnovesje črevesne flore lahko vpliva tudi na teh 7 težav!

Napitek za čiščenje črevesja

Jabolka + semena chie

Tako jabolka kot semena chie vsebujejo veliko vlaknin, ki so ključne za dobro prebavo. V jabolkih med drugim najdemo tudi precejšen delež znane vlaknine, imenovane pektin. Kombinacija semen chie in jabolk je tako izvrstna za razstrupljanje črevesja, odlična izbira pa je tudi v primeru, da vas muči zaprtje. Namesto semen chie lahko po želji uporabite tudi lanena semena. Potrebujete 2 žlici semen chie, ki jih za najmanj 6 ur namočite v 400 mililitrih vode. Nato narežite dve jabolki poljubne sorte na manjše kose. Namočena semena chie in koščke jabolk stresite v kuhinjski mešalnik in dobro zmešajte. Napitek prelijte v steklen kozarec, ki ga zaprite s pokrovčkom in postavite v hladilnik za 3 ure, preden ga popijete. Priporočamo vam, da napitek pijete na tešče.

- Oglas -

Več o chii: Chia semena – zakaj bi jih morali uživati tudi vi?

Napitek iz zelene

Zelena velja za enega najboljših naravnih diuretikov, odlična pa je tudi za čiščenje črevesja. Vsebuje visok delež vode, poleg tega pa v njej najdemo tudi različne vitamine (predvsem vitamin A in C ter vitamine iz skupine B) in minerale, med drugim tudi kalcij, kalij in fosfor. Seveda pa je zelena tudi prava zakladnica prehranskih vlaknin. Za pripravo razstrupljevalnega napitka potrebujete nekaj stebel zelene, 2 korenčka in 400 mililitrov vode. Če želite, lahko sestavinam dodate tudi 1 žlico mletih lanenih semen. Vse sestavine zmešajte v mešalniku. Napitek lahko pijete zjutraj, poleg zajtrka.

Avokado + jabolčni kis

Avokado vsebuje večje količine vitamina K in E, vitaminov iz skupine B ter zdravih maščobnih kislin, ki poskrbijo za ohranjanje primerne vlažnosti sluznice debelega črevesja, obenem pa debelo črevo oskrbijo s pomembnimi hranili. Hkrati bodo snovi, ki jih najdemo v avokadu, pomagale pri vzpostavljanju ravnovesja v tankem črevesu oziroma za zdravo črevesno floro. K temu pomembno prispeva tudi jabolčni kis. Avokado najprej olupite, odstranite koščico in ga dobro pretlačite. Dodajte še eno žlico jabolčnega kisa in premešajte. Namažite na kos polnozrnatega kruha. Dobro je, da si takšno malico privoščite vsaj trikrat tedensko.

.

NAJNOVEJŠE