0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaNeravnovesje črevesne flore lahko vpliva tudi na teh 7 težav!

Neravnovesje črevesne flore lahko vpliva tudi na teh 7 težav!

MORDA VAS ZANIMA

Porušeno ravnovesje črevesne flore je lahko krivo za številne težave z zdravjem in počutjem – tudi takšne, ki na prvi pogled nimajo ničesar skupnega s stanjem vaših prebavil. Kaj natančno sploh mislimo z neuravnovešeno črevesno floro? Gre za porušeno razmerje med škodljivimi mikroorganizmi in koristnimi bakterijami (probiotiki). Če doživljate katero izmed spodnjih težav ali celo več različnih težav, ki jih naštevamo, potem je morda smiselno, da začnete njihov izvor iskati prav v črevesju!

- Oglas -

Pogoste glivične okužbe

Ena izmed najboljših naravnih metod za preprečevanje glivičnih okužb je lahko uživanje probiotikov – torej hrane, ki je bogata z njimi, ali pa prehranskih dopolnil. Po drugi strani pa lahko prav stalno ponavljajoče se glivične okužbe opozarjajo na neravnovesje črevesne flore. Tako tudi ni presenetljivo, da imajo z glivičnimi okužbami velikokrat težave tisti, ki pogosto jemljejo antibiotike. Omenjena zdravila namreč poleg škodljivih uničijo tudi koristne bakterije v črevesju, kar daje med drugim prosto pot glivicam, da se pretirano namnožijo. Še posebej problematično je lahko, če obenem uživate tudi veliko sladkorja, saj prav ta predstavlja hrano za glivice. Če se zgodi, da morate jemati antibiotike, tako vsekakor poskrbite, da pride do ponovne vzpostavitve ravnovesja v vašem črevesju.

Zelo hitro poviševanje telesne teže

Poleg najbolj očitnih razlogov, zaradi katerih se redite – torej neprimerne hrane in pomanjkanja gibanja – obstajajo tudi določene zdravstvene težave, ki lahko vplivajo na naglo poviševanje telesne teže. Raziskave kažejo, da je na prvi pogled nepojasnljivo pridobivanje kilogramov precej pogostejše v primeru porušene črevesne flore.

Pogosto zbolevate? Razlog se morda skriva vašem črevesju!

Zaradi porušenega ravnovesja črevesne flore imajo mnogi ljudje tudi težave z zelo pogostimi prehladi. Črevesje ima namreč ogromen vpliv na naš imunski sistem. Tako se je pogosto smiselno lotiti krepitve imunskega sistema prav s probiotiki. Med osnovne ukrepe za močan imunski sistem pa sodi tudi to, da poskrbite za dovolj spanca in vitamina D.

- Oglas -

Težave s kožo

Tudi koža je mnogo bolj povezana s stanjem v vašem črevesju, kot si mnogi predstavljajo. Tako lahko pri tistih, ki so nagnjeni k aknam in drugim težavam s kožo, pogosto zaznamo porušeno ravnovesje črevesne flore. Po drugi strani pa je lahko prav posvečanje pozornosti dogajanju v črevesju pot za uspešno odpravo težav s kožo ali vsaj za njihovo občutno ublažitev.

Kronične težave s sinusi

Ste vedeli, da je lahko eden izmed razlogov za kronične težave s sinusi prav porušeno razmerje med koristnimi in škodljivimi organizmi v vašem črevesju? Morda se zdi nenavadno, vendar se tudi v tem primeru izkaže, da je naše telo zgrajeno zelo kompleksno in da obstaja povezava med posameznimi deli, čeprav je na prvi pogled ne opazimo.

Različne avtoimunske bolezni

Omenili smo že, da obstaja močna povezava med črevesno floro in vašim imunskim sistemom. Možna posledica porušenega ravnovesja v črevesju je tako lahko ta, da imate pogosto težave s prehladi, pride pa lahko tudi do avtoimunskih bolezni, še posebej če je porušeno ravnovesje v črevesni flori nekaj, kar traja dalj časa.

Razpoloženjske motnje

Neuravnovešena črevesna flora pa nima negativnega vpliva le na vaše telo, ampak je lahko povezana tudi z določenimi psihičnimi težavami. Če opažate izrazita nihanja razpoloženja, povečano razdražljivost in podobne težave, se lahko povod skriva prav vašem črevesju. Porušeno razmerje med koristnimi in škodljivimi bakterijami naj bi povečevalo celo tveganje za depresijo in anksioznost, negativno pa lahko vpliva tudi na vaš spomin in zbranost.

.

NAJNOVEJŠE