0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaČaj iz bananinih olupkov za preganjanje nespečnosti in slabega razpoloženja!

Čaj iz bananinih olupkov za preganjanje nespečnosti in slabega razpoloženja!

MORDA VAS ZANIMA

Še vedno smo precej globoko v obdobju kratkih dni in dolgih noči. Pomanjkanje svetlobe pa lahko zelo negativno vpliva na razpoloženje mnogih ljudi. V skrajnih primerih se lahko razvije celo t. i. sezonska razpoloženjska motnja, večinoma pa gre vendarle za manjše, občasne težave. Na srečo pa obstaja tu tudi kar nekaj izvrstnih naravnih metod za izboljšanje razpoloženja. Možnost, ki se zdi na prvi pogled zelo nenavadna, vendar je lahko zelo učinkovita, je pitje čaja iz bananinih olupkov. Obenem pa je to čaj, ki je lahko zelo koristen tudi za vse, ki se spopadate z nespečnostjo.

- Oglas -

So bananini olupki zares varni za uživanje?

Bananine olupke večinoma vidimo kot odpadek, ki mu ne posvečamo posebne pozornosti. Vendar pa se v resnici v njih skriva kar precej pomembnih hranilnih snovi. Ker bi bilo za večino težko pojesti sam olupek, saj je precej trd in grenek, je izvrstna možnost, da izkoristite vsaj nekaj izmed teh koristnih snovi, ta, da si iz olupka pripravite čaj. Priprava je zelo hitra in preprosta. Seveda pa je zelo priporočljivo oziroma skoraj nujno, da uporabite olupek organskih oziroma ekološko pridelanih banan. Tako se izognete pesticidom in drugim problematičnim snovem.

Magnezij – izjemno pomemben mineral za kakovosten spanec

Omenili smo že, da vam lahko čaj iz bananinih olupkov pomaga tudi do boljšega spanca. Razlog za to se skriva predvsem v magneziju, ki se med drugim skriva prav v bananinih olupkih. Če boste pred spanjem popili skodelico čaja iz bananinih olupkov, bo vaše spanje zagotovo precej boljše. Seveda pa magnezij ne vpliva pozitivno le na naš spanec, ampak je izredno pomemben tudi za mišice, živčni sistem in uravnavanje krvnega tlaka.

Bananini olupki tudi dober vir triptofana

Triptofan je aminokislina, iz katere se lahko v našem telesu tvori serotonin – hormon sreče. In bananini olupki vsebujejo tudi omenjeno aminokislino! Pitje čaja, pripravljenega iz olupkov banane, ima lahko tako zelo pozitiven vpliv na vaše razpoloženje. Seveda pa lahko tudi triptofan prispeva k temu, da bo vaš spanec boljši. Kot vidite, bi bilo torej res nesmiselno, da bananine olupke preprosto zavržete, saj imajo lahko izjemno blagodejen vpliv na vaše spanje in počutje. Zdaj pa še najpomembnejše vprašanje: kako sploh pripraviti čaj, o katerem govorimo? Postopek vam razkrivamo v nadaljevanju …

- Oglas -

Recept za čaj iz bananinih olupkov

Za pripravo čaja je najbolje uporabiti olupek zrele banane. Ena možnost je, da uporabite zgolj olupek, po želji pa lahko uporabite kar celotno neolupljeno banano, ki ste ji odrezali spodnji in zgornji del. Najprej zavrite 2,5 decilitra vode. Vanjo položite bananin olupek/neolupljeno banano in pri zmerni temperaturi kuhajte še približno 10 minut. Na koncu mešanico precedite in popijte. Čaju lahko dodate še ščepec cimeta za boljši okus. Priporočamo vam, da čaj iz bananinih olupkov pijete približno eno uro pred spanjem. Zagotovo boste že kmalu opazili pozitivne učinke – torej boljši spanec in boljše razpoloženje čez dan. Preprosti naravni pripravki imajo lahko včasih zares izjemno moč!

.

NAJNOVEJŠE