Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.

Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.

Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.
Dom & energijaMastni madeži v kuhinji: Kako jih odstraniti z naravnimi pripomočki

Mastni madeži v kuhinji: Kako jih odstraniti z naravnimi pripomočki

MORDA VAS ZANIMA

Čeprav smo pri pripravi hrane zelo pazljivi, se je praktično nemogoče izogniti temu, da ne bi bili kuhinjski pulti na koncu precej umazani. Pogosto se na njih pojavijo tudi mastni madeži.

Mastni madeži v kuhinji so lahko trdovratni za čiščenje

- Oglas -

Če so mastni madeži že posušijo, ker ne skrbite za redno odstranjevanje madežev, boste morali kasneje v čiščenje vložiti precej več energije. Na srečo pa to še ne pomeni, da se morate po pomoč zateči k agresivnim čistilom, polnim škodljivih kemikalij. Večinoma si lahko zelo uspešno pomagate s povsem naravnimi sestavinami. Podobne metode pridejo seveda v poštev tudi pri čiščenju zamaščenega štedilnika.

Mastni madeži - Čiščenje kuhinjskega pulta

Soda bikarbona

Odlična izbira za odstranjevanje mastnih madežev je zagotovo soda bikarbona, ki je tudi nasploh izjemno uporabna pri ekološkem čiščenju. Priporočamo, da pripravite mešanico iz 2 decilitrov vode in 1 žličke sode bikarbone. Mešanico nato popršite po madežih. Če so močno zasušeni, počakajte nekaj minut, preden zbrišete pult.

Preverite tudi: Soda bikarbona kot domače čistilo

Vazelin in alkoholni kis

- Oglas -

Na prvi pogled malce nenavadna, a izjemno učinkovita v boju z mastnimi madeži je kombinacija vazelina in kisa, najbolje alkoholnega. Potrebujete pol žličke vazelina in 1 žlico kisa. Sestavini dobro zmešajte, nato pa dodajte še malce vode, da mešanico nekoliko razredčite. Nato uporabite mešanico za čiščenje pultov, ki bodo na koncu bleščeče čisti, mastni madeži pa bodo izginili brez sledu.

Mastni madeži in limonin sok

Za pulte, izdelane iz marmorja, je še posebej primeren limonin sok. Ta ne bo odstranil zgolj mastnih madežev, ampak lahko pomaga tudi pri odstranjevanju drugih (zasušenih) madežev, ki so se pojavili na vašem kuhinjskem pultu. V 2 decilitra tople vode stisnite sok polovice limone. V mešanico pomakajte gobico, s katero nato nežno zdrgnite pult. Zagotovo boste navdušeni nad rezultati, ki jih boste dosegli s tem povsem naravnim razmaščevalnim sredstvom, saj bodo mastni madeži v vaši kuhinji postali stvar preteklosti.

Kis in voda

Če so na vašem pultu pogosto mastni madeži, vam za vsakdanje čiščenje pultov brez nepotrebne uporabe kemikalij priporočamo preprosto mešanico vode in kisa. Večinoma bo zadostovalo že, da pult zgolj zbrišete s to mešanico. Če si boste vsak dan vzeli vsaj nekaj sekund za to opravilo, ne bo nevarnosti, da bi se na pultu nakopičilo preveč trdovratne umazanije, ki navsezadnje predstavlja tudi veliko tveganje za vaše zdravje, saj lahko pride zelo hitro do okužb hrane.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×