0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaPomanjkanje trombocitov: 3 napitki, ki vam lahko pomagajo

Pomanjkanje trombocitov: 3 napitki, ki vam lahko pomagajo

MORDA VAS ZANIMA

Trombociti oziroma krvne ploščice so celice, ki skrbijo za strjevanje krvi v primeru ran. Tako preprečujejo, da bi izkrvaveli. Pomanjkanje trombocitov lahko povzroči številne težave. Pogosto je povezano z anemijo, pomanjkanje pa se med drugim pogosto pojavi tudi pri ljudeh z okvarami jeter. Vzdrževanje zdrave ravni trombocitov v telesu bo pomagalo tudi pri krepitvi imunskega sistema.

- Oglas -

Če imate tudi sami pomanjkanje trombocitov, lahko poskusite s pitjem pripravkov, ki jih predstavljamo v nadaljevanju. Vsi so namreč znani po tem, da pomagajo pri povečevanju števila trombocitov v krvi.

Kokosova voda

Kokosova voda je izjemno osvežilen in okusen napitek, ki ima tudi ogromno pozitivnih vplivov na zdravje in je izvrstna tudi, ko gre za pomanjkanje trombocitov, saj pomaga pri preprečevanju te težave. Vsebuje vitamine A, B in C ter minerale, kot so kalcij, kalij, magnezij in železo. Kokosovo vodo je sicer danes mogoče kupiti v številnih trgovinah, vendar pa mnoge znamke vsebujejo precej konzervansov, zato so pozitivni učinki na organizem manj izraziti. Tako je precej bolje, da, če je mogoče, kupite kokosov oreh in sami »izdelate« povsem naravno kokosovo vodo. Pozorni bodite sicer na to, da jo boste popili čim hitreje, saj se lahko hitro pokvari.

Kokosova voda

Z napitkom iz leče in robid nad pomanjkanje trombocitov

Leča velja za enega najboljših rastlinskih virov železa, poleg tega pa vsebuje tudi precej folatov – naravne oblike folne kisline. Tudi v robidah lahko najdemo veliko železa, obenem pa vsebujejo tudi veliko vitamina C, ki izboljšuje absorpcijo železa. Kombinacija je torej izvrstna za povečevanje števila trombocitov v telesu, ko zaznamo pomanjkanje trombocitov. Najprej skuhajte 200 gramov leče. Precedite in dodajte toliko robid, kot želite. Po želji dodajte še malo vode. Zmešajte, da dobite smoothie. Popijte 3 kozarce tega napitka dnevno, dokler se stanje ne izboljša.

- Oglas -

Napitek iz špinače in paprike

Če so vam ljubši zeleni »zmešančki«, priporočamo, da kombinirate špinačo in papriko. Prva vsebuje veliko železa, druga pa je eden najboljših virov vitamina C na svetu. Kombinacija je torej kot nalašč za premagovanje slabokrvnosti, med drugim tudi za povečevanje količine trombocitov v telesu. Vsako jutro si pripravite velik kozarec tega napitka in zagotovo boste že kmalu zaznali izboljšanje in izvidi bodo pokazali, da je pomanjkanje trombocitov le še zgodovina. Seveda pa po izboljšanju pazite, da ne ponavljate istih napak in da se bolezen znova ne pojavi.

.

NAJNOVEJŠE