Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.
Ekologija & okoljeZnanstveniki razvili eko cement

Znanstveniki razvili eko cement

MORDA VAS ZANIMA

Mehiški znanstveniki so razvili cement, ki bazira na geopolimerih, katerega proizvodnja in uporaba ima veliko manjši ogljični odtis od klasičnega.
cement, zidak, gradnjaTo pomeni manj ogljikovih emisij in manj porabe fosilnih goriv potrebnih za izdelavo cementa, poleg tega pa je je tak cement bolj odporen in vzdržljiv od navadnega. Glede na obsežnost uporabe cementa, je okolju prijaznejši eko cement dobra rešitev.

- Oglas -

Za izdelavo cementa potrebujejo apnenec, glino in skrilavec, katere segrevajo na okoli 1450°C s pomočjo oglja in koksa. Ta proces seveda ustvarja ogljikove emisije – za 1 kg cementa se ustvari 1 kg emisij (torej približno 1:1), kar definitivno ni dober izkoristek za okolje. Novi postopek izdelave cementa pa potrebuje pol manjšo temperaturo za proces (750°C), stranski proizvodi in emisije pa se prav tako porabljajo za sam proces izdelave, kar pomeni, da se lahko stroški izdelave zmanjšajo tudi do 50%, emisije pa celotnega procesa pa se lahko zmanjšajo tudi do 80%.

Prejšnji članekKolesa niso samo za vožnjo!
Naslednji članekZemlja za eko vrt

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×