Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.

To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.
Ekologija & okoljeZmanjšajte količino odpadne plastike

Zmanjšajte količino odpadne plastike

MORDA VAS ZANIMA

Zdravju in okolju škodljivo plastično embalažo in druge izdelke iz plastike najdemo v vseh spektrih našega življenja. Kljub temu pa lahko že z majhnimi spremembami zmanjšate količino plastičnih odpadkov, ki bi jo sicer proizvedli vsakodnevno.

- Oglas -

Poznamo več vrst plastik, za naše zdravje in okolje pa so najbolj nevarne tiste, ki vsebujejo škodljive kemikalije, kot so ftalati in bisfenol A. Ftalati so tako imenovani endokrini motilci – kemikalije, ki pronicajo v človeško telo in motijo delovanje hormonov – proizvajalci pa jih dodajajo široki paleti izdelkov, od kozmetike in otroških igrač do medicinskih pripomočkov. Bisfenol A se največ nahaja v plastenkah, plastičnih pokrovčkih, jedilnemu priboru, posodah za shranjevanje hrane in med drugim v vodovodnih ceveh. Povzroči lahko celo vrsto zdravstvenih težav, vključno z rakom. Dognanja strokovnjakov kažejo torej na nevarnosti dolgotrajne uporabe določenih vrst plastike, zaradi česar je pomembno, da izdelke iz plastičnih mas zamenjate z alternativnimi možnostmi.

odpadna plastika

Plastika v domu

Namesto plastičnih igrač najmlajšim raje privoščite igrače, izdelane iz lesa, blaga ali klobučevine. Ko kupujete detergent za pranje perila ali posode, izberite raje pakiranje v škatlah namesto v plastenkah. Karton je namreč lažje reciklirati in predelati v nove izdelke kot plastiko. Še boljša rešitev pa je, da raje posežete po naravnih pripravkih za čiščenje, ki so jih poznale že naše babice. Poleg tega prenehajte uporabljati osvežilce zraka, saj lahko dom odišavite tudi brez njih po naravni poti z dišečimi zelišči. Priporočamo vam tudi, da namesto plastičnega vžigalnika uporabljate vžigalice.

Plastika v kozmetični industriji

Prenehajte z uporabo dezodorantov, parfumov, mil in šamponov za lase – raje jih sami izdelajte kar doma iz naravnih sestavin. Mikroskopsko majhne plastične delce namreč proizvajalci dodajajo v številne kozmetične izdelke, ker so stroškovno učinkovitejši od tradicionalnih biorazgradljivih sestavin. Pilingi za telo na primer vsebujejo veliko delcev plastike, ker so le ti precej cenejši od naravnih sestavin za piling, kot je kokosova lupina. Svetujemo vam tudi, da kupite toaletni papir, zavit v papir in ne plastični ovoj.

Plastika v prehrani

- Oglas -

Izogibajte se kupovanju plastičnega jedilnega pribora in plastičnih slamic za pitje; ko se odpravite v trgovino po nakupih, pa s seboj ne pozabite vzeti tudi svoje platnene vrečke. Nikar ne kupujte žvečilnih gumijev ter vode in drugih pijač v plastenkah, ampak si raje omislite povratne steklenice ali posode za vodo za večkratno uporabo, ki imajo dodan filter, s katerim lahko prečistite vodo iz pipe. Sveže sadje, zelenjavo, jajca in ne nazadnje mleko začnite kupovati pri lokalnem kmetu, saj živila ne bodo le cenejša in bolj zdrava, ampak vam jih tudi ne bo potrebno nositi domov v plastičnih vrečkah, saj jih lahko odnesete kar v lesenem zabojniku ali kuhinjskih posodah.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×