Sestavine za 4 osebe:
- Oglas -
JUHA
- 1 jž olivnega olja
- 1 drobno nasekljana čebula
- 1 kg svežega paradižnika, narezanega na kose
- 2 stebli stebelne zelene brez listja, narezani na rezine
- 4 korenčki, narezani na kolesca
- 2 stroka drobno nasekljanega česna
- Sol in poper
- 4 dl vode
AROMATIČNA KVINOJA
- 75 g kvinoje
- Malo olivnega olja
- 2 jž nasekljanega peteršilja, origana, timijana in bazilike
Priprava:
- V manjši posodi zavremo vodo za kvinojo. Posolimo.
- Kvinojo temeljito speremo pod vročo vodo, nato jo stresemo v vrelo vodo. Kuhamo 20 minut.
- V globoki posodi segrejemo olje. Na njem opražimo čebulo, stebelno zeleno in korenček.
- Dodamo paradižnik in česen ter ob stalnem mešanju kuhamo, da paradižnik spusti vodo. Prilijemo vodo, posolimo in popopramo ter kuhamo približno 20 minut, da se paradižnik razkuha, korenček pa zmehča.
- Kuhano kvinojo odcedimo.
- Segrejemo olje, na njem popražimo kvinojo, ki ji dodamo še mešanico nasekljanih zelišč.
- Kuhano juho gladko zmešam s paličnim mešalnikom ali stoječim kuhinjskim mešalcem. Če je pregosta, ji prilijemo še malo vode.
- Juho nalijemo v skodelice in jo okrasimo z aromatično kvinojo.
- Oglas -