Paradižnikova juha z aromatično kvinojo

Paradižnikova juha
Sestavine za 4 osebe:

JUHA

  • 1 jž olivnega olja
  • 1 drobno nasekljana čebula
  • 1 kg svežega paradižnika, narezanega na kose
  • 2 stebli stebelne zelene brez listja, narezani na rezine
  • 4 korenčki, narezani na kolesca
  • 2 stroka drobno nasekljanega česna
  • Sol in poper
  • 4 dl vode

AROMATIČNA KVINOJA

  • 75 g kvinoje
  • Malo olivnega olja
  • 2 jž nasekljanega peteršilja, origana, timijana in bazilike

Priprava:

  1. V manjši posodi zavremo vodo za kvinojo. Posolimo.
  2. Kvinojo temeljito speremo pod vročo vodo, nato jo stresemo v vrelo vodo. Kuhamo 20 minut.
  3. V globoki posodi segrejemo olje. Na njem opražimo čebulo, stebelno zeleno in korenček.
  4. Dodamo paradižnik in česen ter ob stalnem mešanju kuhamo, da paradižnik spusti vodo. Prilijemo vodo, posolimo in popopramo ter kuhamo približno 20 minut, da se paradižnik razkuha, korenček pa zmehča.
  5. Kuhano kvinojo odcedimo.
  6. Segrejemo olje, na njem popražimo kvinojo, ki ji dodamo še mešanico nasekljanih zelišč.
  7. Kuhano juho gladko zmešam s paličnim mešalnikom ali stoječim kuhinjskim mešalcem. Če je pregosta, ji prilijemo še malo vode.
  8. Juho nalijemo v skodelice in jo okrasimo z aromatično kvinojo.

Povzetek
recipe image
Ime recepta
Paradižnikova juha z aromatično kvinojo
Objavljeno
Ocena
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
DELI
Katja Mrzel
Katja Mrzel je ustanoviteljica slovenskega Zelenega ponedeljka. Njene recepte najdete tudi na spletni strani www.zeleniponedeljek.si. Je tudi učiteljica priprave presne hrane, ki širi idejo zdravega prehranjevanja na svojih tečajih presnega gurmanstva.