Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.
Zdravje & prehranaParadižnikova juha z aromatično kvinojo

Paradižnikova juha z aromatično kvinojo

MORDA VAS ZANIMA

Paradižnikova juha
Sestavine za 4 osebe:

- Oglas -

JUHA

  • 1 jž olivnega olja
  • 1 drobno nasekljana čebula
  • 1 kg svežega paradižnika, narezanega na kose
  • 2 stebli stebelne zelene brez listja, narezani na rezine
  • 4 korenčki, narezani na kolesca
  • 2 stroka drobno nasekljanega česna
  • Sol in poper
  • 4 dl vode

AROMATIČNA KVINOJA

  • 75 g kvinoje
  • Malo olivnega olja
  • 2 jž nasekljanega peteršilja, origana, timijana in bazilike

Priprava:

  1. V manjši posodi zavremo vodo za kvinojo. Posolimo.
  2. Kvinojo temeljito speremo pod vročo vodo, nato jo stresemo v vrelo vodo. Kuhamo 20 minut.
  3. V globoki posodi segrejemo olje. Na njem opražimo čebulo, stebelno zeleno in korenček.
  4. Dodamo paradižnik in česen ter ob stalnem mešanju kuhamo, da paradižnik spusti vodo. Prilijemo vodo, posolimo in popopramo ter kuhamo približno 20 minut, da se paradižnik razkuha, korenček pa zmehča.
  5. Kuhano kvinojo odcedimo.
  6. Segrejemo olje, na njem popražimo kvinojo, ki ji dodamo še mešanico nasekljanih zelišč.
  7. Kuhano juho gladko zmešam s paličnim mešalnikom ali stoječim kuhinjskim mešalcem. Če je pregosta, ji prilijemo še malo vode.
  8. Juho nalijemo v skodelice in jo okrasimo z aromatično kvinojo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×