Paradižnikova juha z aromatično kvinojo

    Paradižnikova juha
    Sestavine za 4 osebe:

    JUHA

    • 1 jž olivnega olja
    • 1 drobno nasekljana čebula
    • 1 kg svežega paradižnika, narezanega na kose
    • 2 stebli stebelne zelene brez listja, narezani na rezine
    • 4 korenčki, narezani na kolesca
    • 2 stroka drobno nasekljanega česna
    • Sol in poper
    • 4 dl vode

    AROMATIČNA KVINOJA

    • 75 g kvinoje
    • Malo olivnega olja
    • 2 jž nasekljanega peteršilja, origana, timijana in bazilike

    Priprava:

    1. V manjši posodi zavremo vodo za kvinojo. Posolimo.
    2. Kvinojo temeljito speremo pod vročo vodo, nato jo stresemo v vrelo vodo. Kuhamo 20 minut.
    3. V globoki posodi segrejemo olje. Na njem opražimo čebulo, stebelno zeleno in korenček.
    4. Dodamo paradižnik in česen ter ob stalnem mešanju kuhamo, da paradižnik spusti vodo. Prilijemo vodo, posolimo in popopramo ter kuhamo približno 20 minut, da se paradižnik razkuha, korenček pa zmehča.
    5. Kuhano kvinojo odcedimo.
    6. Segrejemo olje, na njem popražimo kvinojo, ki ji dodamo še mešanico nasekljanih zelišč.
    7. Kuhano juho gladko zmešam s paličnim mešalnikom ali stoječim kuhinjskim mešalcem. Če je pregosta, ji prilijemo še malo vode.
    8. Juho nalijemo v skodelice in jo okrasimo z aromatično kvinojo.
    Povzetek
    recipe image
    Ime recepta
    Paradižnikova juha z aromatično kvinojo
    Objavljeno
    Ocena
    51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
    Povejte svoje mnenje - kometirajte