0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Ekologija & OkoljeMavrični bojevnik prihaja v Slovenijo

Mavrični bojevnik prihaja v Slovenijo

MORDA VAS ZANIMA

V petek, 25. julija, prihaja v Koper svetovno znana Greenpeaceova ladja Rainbow Warrior, ki simbolizira nove tehnologije in okolju prijazen razvoj. Gre za naslednico istoimenske ladje, ki so jo zaradi njenega neumornega okoljevarstvenega aktivizma leta 1985 razstrelili francoski tajni agentje.

- Oglas -

Novi Mavrični bojevnik je prva ladja, ki je bila izdelana posebej za potrebe Greenpeaca in je zato ena najbolj okolju prijaznih ladij na svetu, ki hkrati izpolnjuje vse potrebe za vodenje okoljevarstvenih kampanj.

greenpeace mavrični bojevnik

Rainbow Warrior je v veliki meri energetsko samozadostno plovilo, kar pomeni, da veliko energije, ki jo porablja, samo ustvari. V Slovenijo prihaja predvsem v znak podpore lokalni Greenpeaceovi kampanji »Sonce je zastonj«, ki promovira širitev uporabe obnovljivih virov energije.

- Oglas -

Poleg tega, da gre za »zeleno« jadrnico, so zanimive tudi zgodbe, povezane z vsemi Rainbow Warrior-ji. Prvega je leta 1985 potopila francoska tajna služba, drugega je Greenpeace podaril Bangladešu, kjer so ga priredili v bolnico. Tretji mavrični bojevnik pa je prvo plovilo, izdelano prav za potrebe Greenpeacea in njegovih misij, na katerih poskuša po svetu preprečevati škodljive posege v naravno okolje.

Ladja je oblikovana tudi za izvajanje znanstvenih raziskav, saj lahko nosi kar osem ton dodatne visoko tehnološke opreme, premore pa tudi najnovejši satelitski komunikacijski sistem, s katerim lahko okoljske zločine, katerim je priča, prenaša v živo v vse medije širom sveta.

Je izredno hitra, trajnostno naravnana in energetsko učinkovita, plovbo pa ji zagotavljajo 55 metrov visoka jadra, ki s pridom izkoriščajo moč vetra.

V dveh dneh, ko bo ladja zasidrana v Kopru, bodo organizirani vodeni ogledi za obiskovalce, kar je pri preteklih obiskih Greenpeaceovih plovil naletelo na velik in pozitiven odziv.

- Oglas -

Ladjo boste lahko brezplačno obiskali v petek, 25.6 2014 med 15.00 in 19.00 uro in pa v soboto, 26.7. med 10.00 in 18.00 uro.

NAJNOVEJŠE