Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.

Helena Ošep: Klepet ob skodelici alpskega čaja

Helena Ošep se ukvarja s pripravo čajnih mešanic, ki so posebne zaradi izrazite arome, značilne za rastlinje alpskega okolja.

Znanstveniki razglasili najlepši vonj na svetu

Podobno kot se razlikuje naš okus, se razlikuje tudi naše dojemanje različnih vonjev.
Ekologija & okoljeZemlja bo zaradi podnebnih sprememb močno spremenila svojo barvo

Zemlja bo zaradi podnebnih sprememb močno spremenila svojo barvo

MORDA VAS ZANIMA

Ob koncu 21. stoletja bo pogled na Zemljo iz vesolja precej drugačen, kot je trenutno. To je ena ključnih ugotovitev študije, ki jo je pred nedavnim objavil Tehnološki inštitut Massachusettsa – ena vodilnih znanstvenih ustanov na svetu. Kot vse kaže, bodo podnebne spremembe povzročile, da se bo barvna podoba  Zemlje močno spremenila …

Do leta 2100 bo 50 odstotkov oceanov opazno spremenilo svojo barvo

- Oglas -

Zaključki omenjene študije so, da imajo podnebne spremembe ogromen vpliv na fitoplankton, ki je seveda ključen za življenje v morju. Prav spremembe, povezane s fitoplanktonom, pa bodo glavni vzrok za drugačno barvno shemo Zemlje. Do leta 2100 naj bi kar 50 odstotkov morja spremenilo barvo. To seveda nikakor ni zgolj »estetska« težava. Pomanjkanje fitoplanktona lahko namreč močno ogrozi številne živali v morju – od največjih, kot so na primer kiti, pa do mikroskopsko majhnih bitij – oziroma poruši celotni ekosistem.

Globalno segrevanje se nadaljuje: leto 2018 med najtoplejšimi doslej

V februarju pa je bilo objavljeno še eno zelo odmevno poročilo, povezano s podnebnimi spremembami. Tega je pripravila NASA, in sicer v sodelovanju z Nacionalno upravo za oceane in ozračje. Kot je navedeno v tem poročilu, je bilo minulo leto 4. najtoplejše od leta 1880. Očitno smo torej kljub številnim ukrepom še precej daleč od tega, da bi nam uspelo vsaj približno zajeziti globalno segrevanje. Zemlja, kot jo poznamo, se torej vse bolj spreminja – povsem konkretno spreminjanje njene barve je tako le eden izmed površinskih simptomov tega dogajanja.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×