Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.

Helena Ošep: Klepet ob skodelici alpskega čaja

Helena Ošep se ukvarja s pripravo čajnih mešanic, ki so posebne zaradi izrazite arome, značilne za rastlinje alpskega okolja.
ŽivaliPolicist rešil psa in ga na koncu tudi posvojil

Policist rešil psa in ga na koncu tudi posvojil

MORDA VAS ZANIMA

Takrat enajstmesečni psiček Joe se je zdel tistega mrzlega decembrskega jutra povsem nebogljen – in skorajda pogubljen. Množice Newyorčanov, ki so hitele po svojih obveznostih, niso zaznale njegove stiske. Mnogim se je preprosto preveč mudilo, da bi opazili položaj, v katerem se je znašel Joe. Privezan ob ograjo je zmrzoval in ni bilo več daleč od tragedije, ko ga je povsem po naključju opazil policist Michael Pascale. Ta se ni obotavljal, ampak je nemudoma ukrepal. Takrat sicer še ni vedel, da bo s tem njegovo življenje že zelo kmalu bogatejše za štirinožnega prijatelja …

Policist resil psa

Pes je komajda še kazal znake življenja

- Oglas -

Kot je kasneje povedal Michael Pascale, je ob pogledu na nemočnega Joeja nemudoma skočil iz policijskega vozila – še skoraj pred tem, preden ga je uspel dobro ustaviti. Ko je prišel do Joeja, se je ta komajda premikal, ob tem pa se je slišalo le rahel cvilež. Pascale je tako hitro zavil povsem premraženega psa v brisačo in ga odpeljal do bližnjega zavetišča. A usoda je hotela, da se njune poti na tej točki vendarle niso dokončno ločile …

Policist posvojil najdenega psa

Rešil ga je tudi drugič …

Pascale je nato seveda spremljal, kaj se dogaja z Joejem oziroma ali mu bo uspelo najti posvojitelje. Vendar pa se je po treh tednih izkazalo, da Joe še kar ni dobil novega, predvsem pa varnega doma. Tako se je pogumni newyorški policist odločil, da posreduje tudi v drugo. Odpeljal se je do zavetišča in tam podpisal papirje za posvojitev. Dan, ko je vse kazalo, da se bo Joejeva zgodba končala, se je tako spremenil v začetek povsem nove, mnogo lepše zgodbe. Ob uspešni posvojitvi je Pascale medijem povedal še, da je preprosto čutil povezavo in občutek odgovornosti za Joeja, ki ju ni mogel ignorirati.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×