0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaNaravna kozmetika je koži bolj prijazna

Naravna kozmetika je koži bolj prijazna

MORDA VAS ZANIMA

Naravna kozmetika je koži veliko bolj prijazna, kot pa sintetična, ki je komercialno najbolj pogosta. Vendar pa je potrebno vedeti, čemu katera od rastlin služi. Zato vam bomo v nadaljevanju opisali nekaj naravnih zelišč in njihovih pozitivnih lastnosti, da boste imeli lažje delo, ko boste stali med obloženimi policami s kozmetičnimi izdelki.

- Oglas -

Olje jojobe

Jojoba je učinkovita proti staranju kože in proti temnim madežem na koži. Pripomore k mehkejši koži na ta način, kot bi to naredilo vaše telo, ki s pomočjo olj, ki jih samo proizvede, prepreči izsušitev kože. Olje jojobe je zato primerno za zrelejšo kožo, če pa imate večkrat probleme z mozolji, pa olja jojobe pomagajo preprečevati tudi te.

Zeleni čaj

Zeleni čaj vsebuje veliko antioksidantov, ki preprečuje tvorjenje prostih radikalov. Ti povzročajo poškodbe celic, ki lahko vodijo do bolezni srca, diabetisa ali rakavega obolenja. Zeleni čaj pa preprečuje tudi vnetja, in lahko pozdravi akne, rdečico ali izpuščaje, kar so pogosti problemi pri občutljivi koži.

- Oglas -

Arganovo olje

Arganovo olje kožo vlaži,preprečuje vnetja ter temne madeže na koži, prav tako pa se uporablja proti staranju kože. To olje stiskajo iz orehov Maroških arganovih dreves, ki rastejo na obrobju Sahare. To olje je polno vitamina E in maščobnih kislin. Uporablja pa se za zdravljenje kožnih gub, aken, suhosti kože, luskavice in ekcema.

Karitejevo maslo

Prav tako kot Arganovo olje, je tudi karitejevo maslo Afriškega izvora. To maslo vsebuje maščobne kisline prav tako pa kožo vlaži in pomaga pri srbečici, sončnih opeklinah, ekcemu, alergijam, prav tako pa gladi gube.

Šipek

Vsebuje veliko antioksidantov, zato je po navadi glavna sestavina krem, za preprečevanje prehitrega staranja kože in skrbijo za elastičnost kože.

Aloe Vera

Aloe Vera je znana po njenih čudežnih možnostih obnavljanja kože. Idealna je za občutljivo kožo in se pogosto uporablja proti raznim vnetjem kože. Raziskave pa so pokazale, da Aloe Vera prav tako preprečuje luskavico in seboreo – pogosti obolenji kože, ki povzročata mastne, rdeče in luskave izpuščaje. Je ena izmed najpogostejših sestavin, ki jih vsebuje naravna kozmetika.

.

NAJNOVEJŠE