Jojobino olje

    Jojobino olje je med drugim ustrezno olje za sončenje, vendar z zelo nizkim zaščitnim faktorjem za sončenje, zato je primerno za malce temnejši ten kože. Vsekakor pa se ni dobro soncu preveč izpostavljati. Jojobino olje je cenjeno, saj preprečuje staranje kože in kožo ščiti ter neguje pred različnimi neprijetnimi vremenskimi vplivi.

    Jojoba in jojobino oljePrav tako je odlična zaščita las pred soncem, klorom in soljo. Jojoba olje je še bolj učinkovito, ko je primešano ostalim rastlinskim proizvodom za zaščito pred soncem. Takrat je njegov zaščitni faktor približno 5, kar ni veliko, zato se uporaba tovrstnega olja priporoča predvsem v senci.

    Kakorkoli obrnemo, pridemo vedno do istega zaključka – sonce je škodljivo in ni je zdrave stvari, ki bi našo kožo popolnoma zaščitila pred najmočnejšimi sončnimi žarki. Eterična olja še vedno delujejo najbolje v kombinaciji, kar pomeni, da je dobro, da so med seboj pomešana ali primešana v kakšno kremo iz naravnih sestavin in brez škodljivih kemikalij. Olja, ki vsebujejo UV faktorje zaščite so samo jojobino, avokadovo in sezamovo. Kombinacija teh treh olj naj bi vsebovala zaščitni faktor 16, avokado naj bi hranil in mehčal kožo, sezamovo olje pa naj bi zmanjševalo vpliv škodljivih sončnih žarkov. Prav tko je priporočljivo, da je mešanici dodano karitejevo maslo, saj keratin pospešuje nastanek pigmentov in posledično porjavelost, kar kožo še dodatno zaščiti pred opeklinami.

    Neke raziskave so dokazale tudi manjšo občutljivost kože na škodo sonca, če uživate dovolj rdečega, temno zelenega ali rumenega sadja in zelenjave. Tovrstna hrana naj bi delovala tudi kot visoka zaščita proti soncu in razvojem raka. Zato uživajte čim več zelenega in črnega čaja ter brokolija. Oči in kožo pa med drugim ščitita tudi vrsti alg, imenovani klorela in spirulina.

    Povejte svoje mnenje - kometirajte