0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaJojobino olje za sijoče lase in zdravo kožo

Jojobino olje za sijoče lase in zdravo kožo

MORDA VAS ZANIMA

Jojobino olje je sestavina mnogih kozmetičnih izdelkov, predvsem tistih, ki veljajo za najbolj naravne. Seveda pa je mogoče jojobino olje uporabljati tudi v »čisti« obliki. Primerno je za različne tipe kože, zelo blagodejen vpliv pa ima tudi na lase. Tisto, zaradi česar je jojobino olje tako posebno, je, da so maščobe, ki jih vsebuje, zelo podobne naravnim maščobam, ki jih izloča koža. Seveda pa ne smemo pozabiti niti na številne pomembne vitamine in minerale, ki jih najdemo v jojobinem olju – od vitamina E in vitaminov skupine B do joda, cinka, bakra, kroma in selena. Pogosto je precej bolje kot kompleksne kozmetične izdelke uporabiti osnovne sestavine. Naj bo tudi vaša lepotna rutina čim bolj prepletena z močjo narave!

- Oglas -

Jojobino olje

Mehka in dobro navlažena koža

S pomočjo jojobinega olja lahko poskrbite, da bo vaša koža skoraj neverjetno mehka. Ceramidi v olju poskrbijo, da je koža izdatno nahranjena in navlažena. Jojobino olje se vpija zelo hitro, zato vam ni treba skrbeti, da bi koža delovala mastno. Obenem pa olje na koži ustvari tanko plast, ki predstavlja zaščito pred prekomerno izgubo vlage ter pred mikrobi in različnimi nečistočami.

Odlična izbira tudi za nego ustnic

Koža na ustnicah je še posebej občutljiva, zato si zasluži posebno nego. To velja še toliko bolj v mesecih, ko so temperature precej nizke. Takrat imajo namreč mnogi težave z zelo suhimi, razpokanimi ustnicami. Če ste obupali nad preizkušanjem novih balzamov na ustnice, ki pogosto povzročijo več škode kot koristi, poskusite z jojobinim oljem. Gre za zelo preprosto, a izjemno učinkovito izbiro, ki poskrbi, da bodo vaše ustnice mehke kot še nikoli prej.

- Oglas -

Zmanjšana izrazitost gub in upočasnjen proces staranja

Žal ne obstaja čudežna rešitev, ki bi povsem ustavila proces staranja. Vendar lahko kljub temu naredimo ogromno za to, da staranje vsaj nekoliko upočasnimo. Pri tem vam lahko seveda zelo uspešno pomaga prav jojobino olje. Gre namreč za pravo zakladnico antioksidantov, ki nevtralizirajo proste radikale in tako pomagajo pri preprečevanju gubic – oziroma ublažijo njihovo izrazitost, če so se gubice že pojavile.

Naravna pomoč pri izpuščajih in razdraženi koži

Jojobino olje je znano tudi po izjemno pomirjajočem učinku na kožo. To je lahko še posebej koristno, če se spopadate z izpuščaji, srbečico in razdraženo kožo. Za hitro izboljšanje stanja vam priporočamo, da jojobino olje nanesete vsaj dvakrat dnevno. Tu je treba omeniti še, da je jojobino olje znano tudi po antiseptičnem delovanju. Tako lahko pomaga tudi pri preprečevanju vnetij in okužb.

Preprosto odstranjevanje ličil

Danes vse več strokovnjakov za ličenje svetuje, da si pri odstranjevanju ličil (vsaj deloma) pomagamo tudi z maščobami oziroma olji. Tako lahko tudi jojobino olje uporabite namesto svojega klasičnega odstranjevalca ličil. Seveda pazite, da ne pride v neposreden stik z očmi.

Znebite se razpokane in trde kože na petah

Mnogi ljudje imajo težave tudi z zelo trdo kožo na petah, ki začne pogosto tudi pokati. Na srečo pa se lahko te težave z ustrezno nego zelo hitro znebite. Tudi v tem primeru vam priporočamo redno uporabo jojobinega olja, dokler ne opazite izboljšanja stanja, z občasnimi nanosi olja pa lahko nato seveda tudi nadaljujete, da se težave ne bi ponovile.

- Oglas -

Jojobino olje za daljšo obstojnost barve za lase

Čeprav je to tema, ki je bolj aktualna v poletnih mesecih, pa vam kljub temu že zdaj ponujamo koristen namig. Če si barvate lase, pred skokom v bazen nanje nanesite malce jojobinega olja. To bo namreč poskrbelo za zaščito pred prehitrim bledenjem barve.

Naravni balzam za lase

Za lepe, mehke in sijoče lase, ki so obenem tudi zdravi, je uporaba balzama seveda nepogrešljiva. Vendar pa je pogosto bolje od kupljenih balzamov uporabiti naravne alternative. Delo bo odlično opravilo jojobino olje. Seveda je smiselno, da olje na lase nanesete še pred pranjem, in ga pustite delovati čim dlje, preden lase operete kot običajno. Nekaj kapljic olja pa lahko vtrete tudi v konice opranih, še mokrih las, da preprečite njihovo cepljenje oziroma poškodbe.

Jojobino olje za pospešitev rasti las

Ste vedno sanjali o dolgih laseh, a se te sanje doslej še niso spremenile v realnost? Morda postanejo lasje na določeni točki vedno preveč poškodovani, zato jih morate postriči, celoten proces pa se nato začne praktično od začetka. Da prekinete ta začaran krog, si pomagajte z jojobim oljem. Ne le da lahko omenjeno olje pomaga pri preprečevanju prekomernega izpadanja las. Poskrbelo bo tudi za to, da bodo lasje bolj zdravi in da bodo rastli hitreje.

.

NAJNOVEJŠE