Lepota & KozmetikaOdpravite suho kožo na petah

Odpravite suho kožo na petah

MORDA VAS ZANIMA

Suha koža na petah je običajno zelo trdovratna, neestetska in za nekatere celo boleča. Predstavljamo vam nekaj načinov, kako si lahko pomagate do bolj prožne in mehke kože na stopalih kar doma.

- Oglas -

Trda suha koža na peti - kako jo odpraviti?

Medena kopel

V večje vedro s toplo vodo vmešajte skodelico medu in namakajte noge petnajst do dvajset minut. Nato jih nežno obrišite in pri tem luščite odmrlo kožo. Med je naravni vlažilec, ki bo pomagal, da bo koža mehkejša.

Olivno olje

Na bombažno blazinico kapnite nekaj olivnega olja in stopala 15 minut masirajte s krožnimi gibi. Potem si obujte bombažne nogavice in pustite da učinkuje približno eno uro. Lahko si naredite tudi preprosto kremo za stopala. V stekleničko dajte žlico olivnega olja, nekaj kapljic eteričnega olja sivke in nekaj vode. Pred uporabo pretresite.

Ovseni kosmiči in jojobino olje

Zmešajte žlico ovsenih kosmičev z žlico jojobinega olja. Nanesite na stopala in pustite pol ure. Po tem sperite s hladno vodo.

Banana

- Oglas -

Pri boju s suho kožo na petah naj bi bila učinkovita tudi banana. Zmečkajte banano, po želji tudi avokado in kokosovo olje ter nanesite na pete za približno 10 minut.

Vazelin in limona

Namočite stopala v toplo vodo za petnajst minut. Posušite jih in namažite z mešanico ene žlice vazelina in limoninega soka. Masirajte tako dolgo, dokler se ne vpije. Potem si obujte volnene nogavice in pustite, da učinkuje čez noč.

NAJNOVEJŠE