0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaUporabite kavno usedlino

Uporabite kavno usedlino

MORDA VAS ZANIMA

Ljubitelji kave se pogosto soočajo z vprašanjem, kam odvreči ostanke na dnu kavne skodelice. Če jih odvržete kar v smeti, vam predstavljamo nekaj načinov, kako lahko ponovno uporabite kavno usedlino in tako pripomorete tudi k manjši količini odpadkov.

- Oglas -

Kavna usedlina

Uporabite jo kot gnojilo

Kavna usedlina je polna hranil, zato jo zmešajte z vodo in z njo zalijte sobne rastline. Posebej vesele je bodo rastline, ki imajo rade kisla tla, saj so v ostankih kave tudi kisline. Na vrtu jo lahko uporabite tudi zato, da odvrnete škodljivce in polže od vaših rastlin.

Nega telesa

Ostanke dišeče skodelice kave lahko uporabite tudi za nego telesa. Zmešajte jo s kokosovim oljem in malo sladkorja in dobili boste poživljajoč piling za telo. Dobro izperite in uživajte v gladkosti vaše kože. Če pri roki nimate kokosovega olja, bo dobra zamenjava tudi žlička medu.

- Oglas -

Znebite se neprijetnih vonjav in trdovratnih madežev

Kava je znana po svoji lastnosti, da nevtralizira vonjave. Kavno usedlino enostavno postavite v hladilnik ali na mesto, s katerega prihajajo neprijetne vonjave. Dodate jo lahko tudi k detergentu za čiščenje posode, saj bo zaradi svoje teksture pripomogla k lažjemu odstranjevanju maščobe.

NAJNOVEJŠE