0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Ekologija & OkoljeZmaga v bitki sežiganja odpadkov

Zmaga v bitki sežiganja odpadkov

MORDA VAS ZANIMA

Ekokrog in Lafarge CementEko krog je prek svojega predsednika Uroša Macerla, stranskega udeleženca v zadevi, in prek odvetniške družbe Zidar Klemenčič, v bitki proti sežiganju odpadkov v Lafarge Cementu dosegel pomembno zmago. Agencija RS za okolje (ARSO) je z odločbo 35407-104/2006-243 z dne 8. 7. 2011 pritrdila dolgoletnemu mnenju in argumentaciji Eko kroga, da gre pri Lafargevi sežigalnici za novo napravo, in Lafargevo vlogo za novo okoljevarstveno dovoljenje, ki bi spet vključevalo sežiganje odpadkov v trboveljski cementarni, gladko zavrnila.

Opredelitev za novo napravo naredi postopke za pridobivanje dovoljenja bistveno preglednejše in omogoča javnosti bistveno boljši nadzor nad tem, kaj želi imeti v svoji okolici.

Zasavčani bodo torej čez poletje lahko polnili pljuča z boljšim zrakom, kot je bil lanski, ko je Lafarge na podlagi neupravičeno (pozneje sodno razveljavljenega!) izdanega dovoljenja varčeval z denarjem za čistejše energente tako, da je, v že tako obremenjenem zasavskem okolju, sežigal še odpadna olja, plastiko in izrabljene gume.
.

NAJNOVEJŠE