0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaAvokadovo olje kot zaščita po sončenju

Avokadovo olje kot zaščita po sončenju

MORDA VAS ZANIMA

Avokadovo olje je bogato z različnimi vitamini, lecitini in fisteroli, zato je priporočljvo predvsem za nego suhe izsušene, poroženele in luskaste kože. Dokazano je, da pogosta uporaba avokadovega olja izboljša zaščitno funkcijo kož in koži daje večjo prožnost in mehkejši videz.

- Oglas -

Avokadovo oljeSterolini, ki jih prav tako vsebuje avokadovo olje, pomagajo pri odstranjevanju starostnih sprememb na koži in tudi pri blaženju poškodb kože po pretiranem sončenju.  Avokadovo olje zmanjšuje učinke staranja, blaži poškodbe zaradi sonca, kožo obnavlja in hkrati pomlaja. Nekateri proizvajalci naravne kozmetike v svoje proizvode za zaščito pred soncem vedno znova vnašajo avokadovo olje, saj to vsebuje vse potrebne sestavine, ki koži omogočajo, da sama proizvede vse kar potrebuje za zaščito pred soncem.

Avokadovo olje v kombinaciji z naravnim karotenom pomaga koži proizvajati pigment, kateri je naravna zaščita oziroma obramba pred soncem.  Delovanje vseh naravni preparatov za zaščito pred soncem pa pospešujejo še zdravilna zelišča, naravni lecitin (potreben za izgradnjo novih celic), titanov oksid (naravni mineralni pigment, ki odbija sončne žarke) ter izvlečki kalčkov, bogati z vitaminom E. Pomembno je vedeti tudi to, da vsa naravna sredstva za zaščito pred soncem potrebujejo čas, da se vpijejo v kožo, zato jih je potrebno nanesti na kožo vsaj 20 minut pred odhodom na plažo ali sonce.

Avokadovo olje in  zaščita po sončenju

Sonce je danes že zelo škodljivo in slej, ko prej se na naši koži pojavijo prvi znaki staranja ali kakšne hujše posledice. Seveda to nastane v primeru, če kože redno ne zaščitimo pred škodljivimi UV žarki. Dejstvo je, da se časi spremninjajo. Tako, kot sta napredovali tehnologija in znanost, tako so se spremenile tudi nekatere druge stvari. Sončni žarki v preteklosti niso imeli tako škodljivega vpliva na človeško telo, saj je bila plast ozonskega plašča debelejša in nas je tako že sam ozonski plašč malce zaščitil, oziroma je vpil škodljivi del  UV žarkov. Zaradi vseh izpustov v ozračje in neodgovornega ravnanja do narave pa so nastale spremembe tudi v ozračju, katere posledično terjajo tudi svoje žrtve. Vedno več je namreč kožnega melanoma ali kožnega raka, ki se pojavi z »zakasnitvijo«. Kako je to mišljeno? To pomeni, da se lahko vi vrsto let »pražite« na soncu in vam ne bo nič škodovalo, vidne posledice bodo samo pričetek staranja kože. Medtem, ko koža in telo ne pozabita na številne opekline skozi vsa ta leta, zato se kožno rak lahko razvije komaj nekaj let pozneje.

- Oglas -

Bliža se poletni čas in s tem višje temperature in tudi močnejše sevanje sončnih žarkov, zato bo kožo slej ko prej potrebno ustrezno zaščititi. Večina ljudi se žal o negi in zaščiti kože ne pozanima dovolj dobro in zato pri nakupu sredstev za zaščito pred soncem ne gledajo na kvaliteto ali sestavine nekega kozmetičnega proizvoda, ampak bolj na ceno. Bolj, kot je ugodna neka krema za sončenje, prej se boste odločili za nakup. To je narobe! Mislite nase in na svojo kožo, ki je med drugim tudi naš največji organ, in ji privoščite samo najboljše. Ne glejte na ceno, naj prevlada kakovost.  Morda se ne zavedate ampak marsikatera krema za sončenje vsebuje številne kemikalije, ki naši koži vse prej koristijo in nekateri znanstveniki namigujejo celo na to, da je mogoče, da tudi kreme prispevajo svoj delež k nastanku kožnega melanoma. Pri vsaki zaščiti pred soncem je najpomembneje, da le ta našo kožo ščiti pred UVA in UVB sevanjem. Še posebej je za našo kožo nevarno UVA sevanje, ki prodira globje v kožo in zmanjšuje plast kolagena.

Ravno to sevanje je glavni krivec za predčasno staranje kože in za nastanek kožnega raka. Kreme za sončenje se torej med seboj razlikujejo tako po tehnologiji zaščite, kot tudi po ceni. Vse več je takšnih krem, ki vsebujejo kemične filtre, kateri se vpijejo v kožo in odbijajo sončne žarke tako, da sprožijo kemično reakcijo. Tovrstne kreme nemalokrat povzročijo tudi alergijske reakcije.  Sodobna kozmetična industrija se do naše kože obnaša na takšen način, kot, da bi želela kožo neprepustno zapreti in odpraviti vse njene funkcije. Poleg novodobne kozmetične industrije pa so tudi raznorazni reklamni plakati in druge reklame tiste, ki nas dobesedno silijo k nezdravi porjavelosti. Vse manekenke v oglasih ali na reklamnih plakatih  imajo zagorele polti, popolne postave in se nam privlačno nasmihajo. Si predstavljate kako bi neke kopalke izgledale na bledi polti? Seveda se to najverjetneje nikomur ne bi dopadlo in noben naročnik ne bi dobesedno pogoltnil oglasa. Dejstvo je, da imamo radi zagorelo polt in vsa ta reputacija zagorele polti nas velikokrat pahne v nezdrav način življenja. Zagorela polt ni nič drugega, kot sinonim za nezdravo kožo.

Res je, da visoka zaščita pomeni večjo vsebnost kemikalij. Pa ste kdaj pomislili na to, da bi se pred soncem zaščitili samo z naravnimi sredstvi in s tem ohranili zdrav organizem in telo? Seveda obstaja kar nekaj naravnih sestavin, ki pomagajo pri zaščiti kože pred soncem in hkrati ne škodujejo našemu organizmu. Res pa je, da tovrstna naravna sredstva ne nudijo tako visoke zaščite pred sončnimi žarki, kot nekatere umetne kreme za sončenje, polne kemikalij. Najbolj primerna za nego kože pri sončenju so zagotovo eterična olja, kot na primer avokadovo olje, kokosovo, mandljevo, jojoba in orehovo olje. V nadaljevanju si preberite nekaj več o učinkih in delovanju avokadovega olja, ki je pravo bogastvo hranilnih snovi za naš organizem.

Naravni izdelki za nego po sončenju

Tudi izdelkov za po sončenju je na trgu vse več, a kaj ko je večina takih, ki vsebujejo številne toksične kemikalije. MI vam svetujemo, da se raje odločite za naravno. Zelo primerno sredstvo za zaščito kože po soncu je gel aloe vere, ker obnavlja kožo, tudi tiste najglobje plasti ter hkrati blaži morebitne opekline. Poleg aloe vere je odlično naravno sredstvo za nego kože po sončenju ognjič – tudi s strani farmacije je dokazano, da naj bi ognjič vseboval številne zdravilne učinke pri rakastih obolenjih kože. Zato je ognjičeva krema tudi prava izbira! Naravna zaščita pri opeklinah in po sončenju pa je tudi povsem navaden jogurt. Ja, res je, tisti jogurt, ki ga sicer tudi uživamo. Jogurt kožo hladi in navlaži.

Še vedno je najboljša zaščita pred soncem, dejanski umik s sonca v senco ali v notranje prostore. Še posebej to velja za opoldanski čas, ko je sonce najmočnješe. Razmislite malo o vsem zapisanem in spremenite slabe razvade, ki ste jih do sedaj prakticirali. Izberite sredstva, ki so hranljiva in ne škodljiva za vašo kožo – izberite naravno!

- Oglas -

Preberite si tudi, kako lahko sami naredite avokadovo olje.

.

NAJNOVEJŠE