Poletni horoskop 2022

Kaj si lahko obetate od tokratnega poletja? Vam bodo zvezde naklonjene ali se morate pripraviti na specifične izzive? Odgovori vas čakajo v poletnem horoskopu 2022 …

Eko poroka: 5 nasvetov za okolju prijaznejše poročno slavje

Poroke so namreč pogosto zelo obremenjujoče za okolje. Vendar pa lahko na srečo organizirate prečudovito »eko poroko«.

Je pridobivanje kilogramov po menopavzi zares neizbežno?

Pogosto slišimo, da je menopavza skorajda neizbežno povezana s pridobivanjem kilogramov.

5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...
Zdravje & prehrana5 nasvetov za zdravo srce

5 nasvetov za zdravo srce

MORDA VAS ZANIMA

Da bi dosegli nivo“zdravega življenja“ ni potrebo veliko. Dovolj je že, da se držite naslednjih nasvetov.

  1. Čim več hodite: naj vam ne bo odveč malce pretegniti noge in narediti tistih nekaj več korakov do trgovine, šole, službe, … – namesto dvigala uporabite stopnice, raje pojdite peš, če veste, da pot ni dolga ali pa izstopite z avtobusa postajo prej.
  2. Pri roki imejte vedno zdrave prigrizke: da bi se izognili hitri prehrani, raje že v naprej pripravite zdravo malico, da imate vedno pri roki dobro hrano, ko vas zagrabi lakota.
  3. Vzemite si odmor: če ste deloholik, in delate trdno, dokler delo ni dokončano, potem je dobro, da si vsake toliko vzamete odmor. Raziskave so namreč pokazale, da je delo s krajšimi odmori veliko bolj produktivno, kot takrat, ko delate neprestano. S tem zmanjšate stres in napetost, kar je dobro za srce.
  4. Družite se: Zdravo srce ima rado družbo, pa ni važno ali je to vaš prijatelj, družinski član, partner, hišni ljubljenček. Druženje ugodno vpliva na psihično stanje človeka.
  5. Bistveno je ravnotežje: Mnogokrat smo mnenja, da je zdravo, če se odrečemo vsej hrani, za katero menimo, da je slaba za nas in aktivnostim. Vendar je lahko posledica tega, da se odrečemo stvarem, katere imamo radi večji stres, kar pa ni dobro za srce.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×