Da bi dosegli nivo“zdravega življenja“ ni potrebo veliko. Dovolj je že, da se držite naslednjih nasvetov.

  1. Čim več hodite: naj vam ne bo odveč malce pretegniti noge in narediti tistih nekaj več korakov do trgovine, šole, službe, … – namesto dvigala uporabite stopnice, raje pojdite peš, če veste, da pot ni dolga ali pa izstopite z avtobusa postajo prej.
  2. Pri roki imejte vedno zdrave prigrizke: da bi se izognili hitri prehrani, raje že v naprej pripravite zdravo malico, da imate vedno pri roki dobro hrano, ko vas zagrabi lakota.
  3. Vzemite si odmor: če ste deloholik, in delate trdno, dokler delo ni dokončano, potem je dobro, da si vsake toliko vzamete odmor. Raziskave so namreč pokazale, da je delo s krajšimi odmori veliko bolj produktivno, kot takrat, ko delate neprestano. S tem zmanjšate stres in napetost, kar je dobro za srce.
  4. Družite se: Zdravo srce ima rado družbo, pa ni važno ali je to vaš prijatelj, družinski član, partner, hišni ljubljenček. Druženje ugodno vpliva na psihično stanje človeka.
  5. Bistveno je ravnotežje: Mnogokrat smo mnenja, da je zdravo, če se odrečemo vsej hrani, za katero menimo, da je slaba za nas in aktivnostim. Vendar je lahko posledica tega, da se odrečemo stvarem, katere imamo radi večji stres, kar pa ni dobro za srce.