5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?
Zdravje & prehranaZavajajoče deklaracije na hrani: Vlaknine

Zavajajoče deklaracije na hrani: Vlaknine

MORDA VAS ZANIMA

Vlaknine so vlaknine, le kaj je tu lahko tako vprašljivega? Dejansko pa je realnost takšna, da se pod besedo vlaknine v raznih proizvodih dejansko skrivajo prečiščeni praški, kot npr. inulin, polidekstroza ter maltodekstrin.

- Oglas -

Problem je v tem, da ta izolirana in nenaravna vlakna ne znižujejo holesterola v krvi ali sladkorja, kot bi to navadno bila zmožna narediti prava vlakna.

Umetna vlakna dodajajo danes raznim vrstam hrane – sladoledu, jogortu, sokovom (še posebej tistim sokovom, ki so tako na veliko promovirana, da bi naj vsebovala vlakna). Vendar pa kot že omenjeno, vsi ti proizvodi ne vsebujejo pravih vlaken, zato od njih ne moremo pričakovati obljubljenih učinkov.


Res je, da verjetno v maltodekstrinu ni škodljivih snovi, saj je narejen iz koruze, žita, riža ter krompirjevega škroba. Prav tako polidekstroza (ki je narejena iz glukoze ter sobritola) in inulin (ogljikov hidrat, narejen večinoma iz korenine cirkorije ter drugih korenin), vendar pa ti dodatki delujejo bolj kot nizkokalorični dodatki, kot pa dodatki, ki bi imeli kakšne bolj ‘zdravilne’ učinke.

Če želite uživati hrano, ki dejansko vsebuje prava vlakna, potem je priporočljivo jesti žitarice, zelenjavo, sadje ter fižol.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×