Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.
Ekologija & okoljeNorveška bo zgradila največjo vetrnico na svetu

Norveška bo zgradila največjo vetrnico na svetu

MORDA VAS ZANIMA

Norveška je pred kratkim naznanila, da bo zgradila največjo turbino na veter na svetu. Sama turbina naj bi bila visoka 162m, razpon rotorja pa je 144m.

- Oglas -

Takšna velikost pa bo proizvedla tudi veliko več energije, kot povprečno velika vetrnica. Pričakujejo, da bo največja veternica na svetu tako proizvedla kar 10MW energije, kar je dovolj za napajanje 2000 gospodinjstev.

Prototip vetrnice bo stal blizu 50 milijonov evrov, kar je rekordna vsota za prototip, ki pa bo trikrat bolj zmogljiv kot povprečno velike turbine. Takšen korak v razvoju veternic je posledica zmanjšanja teže in zmanjšanju gibljivih delov. Testiranje veternice bo trajalo kar dve leti na jugozahodu Norveške, vendar pa je dejansko namenjena za uporabo na morju. Začetek gradnje veternice je predviden za leto 2011.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×