Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Zdravje & prehranaMigrene povečujejo možnost srčnega napada?

Migrene povečujejo možnost srčnega napada?

MORDA VAS ZANIMA

Če ste ena izmed tistih oseb, ki redno trpijo za migrenami, potem je čas, da vaš zdravnik bolje pogleda vaše srce. Nova študija namreč namiguje na to, da imajo ljudje, ki trpijo za migrenami dvakrat večjo možnost, da bodo doživeli srčno kap.

- Oglas -

Prav tako pa obstaja večja možnost, da imajo takšni ljudje kardiovaskularno bolezen kot npr. diabetes, visok krvni tlak in povišan holesterol.


Migrene so do sedaj pojmovali kot trenutno stanje, ki naj ne bi vplivalo na zdravje posameznika. Sedaj pa je ta bolezen dobila nov pomen, saj naj bi res bila povezana s problemi srca. V študiji so ugotovili tudi, da 29 miljonov Američanov trpi za migrenami, vendar pa pravilno diagnozo postavijo le v 48% primerih.

Migreno v grobem ločujejo na dve področji – tisto s tako imenovano ‘avro’ in tisto brez nje. Obe vrsti povzročata utripajočo bolečino, ki je po navadi le na eni strani glave, slabost, omotico ter občutljivost na svetlobo ali zvok.

Migrena
je najbolj pogosta med 25 in 55 letom starosti, ženske pa bi naj za migreno trpele kar trikrat pogosteje kot moški. Že predhodne študije so namigovale, da je migrena z ‘avro’ povezana s srčnimi težavami, vendar pa je s temi težavami povezana po novem tudi tista migrena, brez nje.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×