Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.
Zdravje & prehranaMigrene povečujejo možnost srčnega napada?

Migrene povečujejo možnost srčnega napada?

MORDA VAS ZANIMA

Če ste ena izmed tistih oseb, ki redno trpijo za migrenami, potem je čas, da vaš zdravnik bolje pogleda vaše srce. Nova študija namreč namiguje na to, da imajo ljudje, ki trpijo za migrenami dvakrat večjo možnost, da bodo doživeli srčno kap.

- Oglas -

Prav tako pa obstaja večja možnost, da imajo takšni ljudje kardiovaskularno bolezen kot npr. diabetes, visok krvni tlak in povišan holesterol.


Migrene so do sedaj pojmovali kot trenutno stanje, ki naj ne bi vplivalo na zdravje posameznika. Sedaj pa je ta bolezen dobila nov pomen, saj naj bi res bila povezana s problemi srca. V študiji so ugotovili tudi, da 29 miljonov Američanov trpi za migrenami, vendar pa pravilno diagnozo postavijo le v 48% primerih.

Migreno v grobem ločujejo na dve področji – tisto s tako imenovano ‘avro’ in tisto brez nje. Obe vrsti povzročata utripajočo bolečino, ki je po navadi le na eni strani glave, slabost, omotico ter občutljivost na svetlobo ali zvok.

Migrena
je najbolj pogosta med 25 in 55 letom starosti, ženske pa bi naj za migreno trpele kar trikrat pogosteje kot moški. Že predhodne študije so namigovale, da je migrena z ‘avro’ povezana s srčnimi težavami, vendar pa je s temi težavami povezana po novem tudi tista migrena, brez nje.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×