0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaMigrene povečujejo možnost srčnega napada?

Migrene povečujejo možnost srčnega napada?

MORDA VAS ZANIMA

Če ste ena izmed tistih oseb, ki redno trpijo za migrenami, potem je čas, da vaš zdravnik bolje pogleda vaše srce. Nova študija namreč namiguje na to, da imajo ljudje, ki trpijo za migrenami dvakrat večjo možnost, da bodo doživeli srčno kap.

- Oglas -

Prav tako pa obstaja večja možnost, da imajo takšni ljudje kardiovaskularno bolezen kot npr. diabetes, visok krvni tlak in povišan holesterol.


Migrene so do sedaj pojmovali kot trenutno stanje, ki naj ne bi vplivalo na zdravje posameznika. Sedaj pa je ta bolezen dobila nov pomen, saj naj bi res bila povezana s problemi srca. V študiji so ugotovili tudi, da 29 miljonov Američanov trpi za migrenami, vendar pa pravilno diagnozo postavijo le v 48% primerih.

Migreno v grobem ločujejo na dve področji – tisto s tako imenovano ‘avro’ in tisto brez nje. Obe vrsti povzročata utripajočo bolečino, ki je po navadi le na eni strani glave, slabost, omotico ter občutljivost na svetlobo ali zvok.

Migrena
je najbolj pogosta med 25 in 55 letom starosti, ženske pa bi naj za migreno trpele kar trikrat pogosteje kot moški. Že predhodne študije so namigovale, da je migrena z ‘avro’ povezana s srčnimi težavami, vendar pa je s temi težavami povezana po novem tudi tista migrena, brez nje.

NAJNOVEJŠE