Aditiv E466 najverjetneje nevarnejši, kot se je verjelo doslej

Aditiv karboksimetil celuloza se uporablja pri izdelavi najrazličnejših živil. Pogosteje se je začel uporabljati v 60. letih prejšnjega stoletja.

Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.
Zdravje & prehranaZavajajoče deklaracije na hrani: Jajca iz proste reje

Zavajajoče deklaracije na hrani: Jajca iz proste reje

MORDA VAS ZANIMA

Mirno življenje na kmetiji marsikomu pričara lepe trenutke. Žarki sonca, zelena trava, širna polja, … verjetno se mnogi počutijo dobro, ko preberejo na embalažah jajc, da na bi le-ta prihajala ravno iz takšnega kraja.

- Oglas -

Sam napis na embalaži prosta reja namiguje na to, da so kokoši, ki nosijo ta jajca srečne, zdrave in vitalne, saj nimajo nobene skrbi in omejitev.


Resnica pa je takšna, da mnoge države ne nadzorujejo označb na jajcih, kar pomeni, da lahko kdorkoli na embalažo z jajci napiše, da so bile te vzrejene v prosti reji, čeprav to ne drži.
Dejansko to pomeni, da so lahko kokoši zunaj le pet minut na dan in se to že smatra kot prosta reja. To pa seveda nikakor ni preimerljivo s kvaliteto življenja kokoši, ki pa so dejansko vzrejene na prostem.

Navadno je tako, da so te kokoši, ki so množično rejene, natrpane v prostoru, ki je osvetljen z umetno lučjo, hrani pa so dodani razni dodatki, ki preprečujejo nastanek bolezni. Vsi ti faktorji pa na koncu seveda prispevajo h kvaliteti jajc.


Priporočamo vam, da če imate možnost, kupite jajca pri vašem lokalnem kmetu ali ekološki kmetiji, če pa jih kupujete v trgovini in iščete jajca kokoši iz proste reje, pa se pozanimajte o verodostojnosti trditve na embalaži.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×