Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.

Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.

Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.
Zdravje & prehranaZavajajoče deklaracije na hrani: Narejeno iz pravega sadja

Zavajajoče deklaracije na hrani: Narejeno iz pravega sadja

MORDA VAS ZANIMA

Ste že kdaj stali pred policami in zagledali bonbone na katerih je pisalo, da vsebujejo pravo sadje? Pa saj to je odlično, saj boste s tem na zdrav način osrečili vašega otroka, kajne? Na žalost je resnica daleč od tega.

- Oglas -


Trženje ‘pravega sadja’ v sladkarijah je postalo že tako vprašljivo, da nekateri dejansko sploh ne nasedajo več temu. Vendar pa sladkosnedna narava masrikoga prepriča v to, da kupi takšen proizvod. Torej, poglejmo si nekaj tržnih zvijač:

Velikokrat lahko zasledimo na embalaži kakšnih bonbonov razno sadje, ki daje vtis, da ta proizvod vsebuje dejansko sadje, ki je zdravo. Vendar pa je realnost takšna, da je glavna sestavina takšnih proizvodov po navadi kaj drugega, kot pa sladkor, aditivi, emulgatorji in konzervansi ter… še več sladkorja!

Ne pozabite, da je tudi koruzni sirup, javorjev sirup, fruktoza, … lahko sinonim za sladkor. Velikokrat je Edina sestavina, ki morda spominja na sadje kakšno barvilo z okusom ali barvo jagode, banane, pomaranče itd.

Torej, če želite jesti pravo sadje, si tega tudi kupite.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×