Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.

Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.
Ekologija & okoljeCertifikat Energy Star tudi za podatkovne centre

Certifikat Energy Star tudi za podatkovne centre

MORDA VAS ZANIMA

Od junija 2010 naprej, se bodo lahko podatkovni zbirni centri ali t.i. data centri prijavili za status Energy Star compliant. Sistem bo temeljil na PUE (Power Unit Efficiency), meril pa se bo od ena do sto.

- Oglas -


Operaterji bodo uporabljali spletno orodje, ki jim bo omogočilo dostop do informacij glede porabe energije, program pa bo nato izračunal PUE vrednost – enoto učinkovitosti. PUE bo pokazal učinkovitost, ki temelji na celotni porabi energije, ki jo je posamezni strežnik porabil.

Dobljene informacije se nato primerjajo z medsebojnim delovanjem na podlagi katerega bo zbirni center dobil prej omenjeno oceno od 1 do 100. Petdeset bi naj bilo neki povprečje, 75 in več pa center že uvrsti med 25 najboljših zbirnih centrov, katerim se bo podelilo certifikat Energy Star.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×