0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaZamrznjene limone proti raku in drugim boleznim

Zamrznjene limone proti raku in drugim boleznim

MORDA VAS ZANIMA

Ena novejših študij je pokazala, da naravne sestavine v limonah in drugih agrumih, imenovane limonoidi, zavirajo rast rakavih celic na dojki. To je podkrepilo študije o tem, da je uživanje limon lahko povezano z zmanjšanjem tveganja za raka dojke. Veliko nutricionistov je mnenja, da bi morali limono pojesti v celoti – ne samo zaradi njenih zdravilnih učinkov, ampak tudi zaradi okusa.

- Oglas -

zamrznjene limone

Limonina lupina vsebuje 5- do 10-krat več vitaminov kot limonin sok. Poleg tega pomaga pri izločanju strupov iz telesa. Kljub temu pa prav lupino najpogosteje zavržemo.

Nekatere študije so pokazale, da limona uspešno ubija tudi rakave celice, ciste in tumorje. Po nekaterih podatkih naj bi bilo njeno delovanje kar 10.000-krat močnejše od kemoterapije.

- Oglas -

Limona zavira tudi rast bakterij in glivic ter je učinkovita pri odstranjevanju notranjih zajedavcev in glist. Poleg tega uravnava krvni pritisk, deluje antidepresivno, protistresno in pomaga pri nervoznih motnjah.

Kako pripraviti limono, da jo boste pojedli v celoti?

Limono iz ekološke pridelave operite in jo dajte v zamrzovalnik. Zamrznjene limone ne lupite, ampak jo naribajte. Posujte jo kjerkoli – po solati, sladoledu, juhi, žitaricah, testeninah, omakah … Vaši obroki bodo bolj zdravi in prepojeni z okusom, ki ga še niste doživeli!

Namig: iz naribane zamrznjene limone lahko s pomočjo modela naredite tudi limonine ledene kocke. Uporabite jih, kjer želite.

NAJNOVEJŠE