Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaZakisanost telesa: Tudi razstrupljevalne diete lahko porušijo pH-ravnovesje

Zakisanost telesa: Tudi razstrupljevalne diete lahko porušijo pH-ravnovesje

MORDA VAS ZANIMA

Če se lotite razstrupljanja, nikakor ne pozabite tudi na to, da morate poskrbeti tudi za idealno pH-ravnovesje v telesu, saj je kronična zakisanost telesa lahko pot k številnim boleznim. 

- Oglas -

Človeška kri naj bi bila rahlo bazična (njena pH-vrednost je med 7,35 in 7,45). Kar je pod to vrednostjo ali nad njo, že lahko napoveduje bolezen. Če je pH-vrednost krvi pod 6,8 ali nad 7,8, celice ne morejo več delovati. Zato si telo ves čas prizadeva ohranjati pH-ravnovesje. Prav kislost je namreč tista, ki omogoča virusom, bakterijam in glivam, da se nemoteno množijo in začnejo povzročati zdravstvene težave. 

Posledice zakisanosti telesa

Ko je naše notranje celično okolje zakisano, to pomeni plodno gojišče za mnoge viruse, kar lahko vodi v slabšo odpornost telesa, slabše delovanje celic, organov in utrujenost.  Zakisanost telesa je lahko velikokrat pot v bolezen. Tako lahko zakisanost telesa prispeva k nastanku osteoporoze, višji možnosti za zvišan krvni tlak in vnetja, pešanju mišic, bolečemu izločanju seča, povečani stopnji za nastanek ledvičnih kamnov, prevelikemu zadrževanju tekočin v telesu, prebavnim težavam, nepravilnemu delovanju hormonov, degenerativnim boleznim, prehitremu staranju telesa, oslabljenemu delovanju ščitnice, ki prekomerno proizvaja stresni hormon kortizol, in nezadostnemu razstrupljanju jeter. 

Simptomi zakisanosti telesa:

  • utrujenost in izčrpanost,
  • zmanjšana kondicija,
  • slabša koncentracija,
  • povečana občutljivost za stres,
  • nervoznost.
Hrana ki povzroča zakisanost

Tudi diete in post lahko porušijo pH-ravnovesje v telesu

Tako dieta kot tudi popolna odpoved hrani pri postu lahko povzročita ključne spremembe v kislinsko-bazičnem ravnovesju in sta lahko vzrok za zakisanost. Zaradi razgradnje maščob nastanejo tako imenovane ketonske kisline. Pride do zakisanja, s čimer se poslabša celoten metabolizem. Kriza pri dietah oziroma postih, ki največkrat nastopi po nekaj dneh, je posledica zakisanega telesa, ki nima dovolj bazičnih mineralnih snovi. Razlika med razstrupljanjem in razkisovanjem telesa je torej v tem, da gre pri razstrupljanju za odstranjevanje toksičnih snovi iz telesa, pri razkisanju telesa pa poskrbimo za to, da se  znebimo preveč kislega okolja v telesu in telo tako pomagamo vrniti v idealno pH-ravnovesje.

Katera živila povzročajo zakisanost?

Nikar naj vas ne zavede misel, da se telo zakisa zaradi hrane kislega okusa, gre namreč za hrano, ki deluje kislo, ko jo naš organizem presnovi. Predvsem živila z živalskimi beljakovinami (meso, ribe, mlečni izdelki) so vzrok za zakisanost. Zakisano telo je predvsem posledica tega, da človek zaužije veliko izdelkov iz žitaric in malo svežega sadja, zelenjave in solat. Vzrok za zakisanost je torej to, da se zaužije preveč živil, ki tvorijo kisline, torej takih, ki vsebujejo veliko beljakovin. Beljakovine vsebujejo žveplo in fosfor, ki se razgradita v žvepleno in fosforno kislino, posledica pa je zakisano telo.

- Oglas -

Za normalno vzdrževanje pH-ravnovesja v telesu se je treba izogibati sladkorju vseh vrst. Sladkorji namreč postanejo kisline in lahko sproščajo acetaldehid, ki je kancerogen. Več ko dobi telo sladkorja, več mikroorganizmov se razvije v telesu in tudi množijo se hitreje. Izogibati se je treba enostavnim ogljikovim hidratom, belemu rižu, koruzi in krompirju. Med hrano, ki je ne smete jesti, sodi vsa predelana in vnaprej pripravljena hrana.

Odpovedati se je treba tudi mleku in mlečnim izdelkom, mesu in jajcem, žitu, ki je bilo dolgo skladiščeno, kvasu in jedem, ki jim je kvas dodan, gobam, spirulini in drugim algam, fermentiranim izdelkom (gorčica, kis, kečap, sojina omaka, majoneza, tamari), mononatrijevemu glutamatu (ki je dodan večini pripravljene hrane, predvsem azijske), vsemu alkoholu, kofeinu (tudi kakavu in čokoladi, črnemu čaju in seveda kavi), vsem izdelkom iz koruze, arašidom, vsem oljem, ki so bila pregreta, in vsem umetnim sladilom.

Najbolj priporočljiva živila: beluši, zelenje rdeče pese, brokoli, brstični ohrovt, zelje, korenje, cvetača, zelena, kumare, jajčevci, česen, bučke, stročji fižol, vse vrste zelene listnate zelenjave, solate, radiči, kreša, ohrovt, okra, čebula, peteršilj, pastinak, sveži grah, redkvice vseh vrst, paprike vseh vrst, mlade čebulice, morska zelenjava, kalčki vseh vrst, avokado, paradižnik, limone, limete in grenivke, granatna jabolka, zelišča in začimbe, rastlinske beljakovine (predvsem soja in izdelki iz nje) ter občasno sveže divje ribe.

Preberite tudi: Popoln vodnik za razstrupljanje + TEST: Kako toksični ste?

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×