Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.
Zdravje & prehranaZajtrk je najpomembnejši obrok dneva!

Zajtrk je najpomembnejši obrok dneva!

MORDA VAS ZANIMA

Joj, kolikokrat ste verjetno že slišali, da je potrebno pojesti zjutraj zajtrk, saj se po njem pozna dan! Verjetno smo mnogi kdaj izgubili živce, ko smo ta kliše slišali od starih mam … Vendar so (kot po navadi) imele prav. Malo pa se nas je vprašalo, zakaj je temu tako? No, v tem članku boste našli odgovor na to temo.

Zajtrk nas ohranja pri močeh ves dan

- Oglas -

Ker živimo v časih prepredenih s tehnologijo, si lahko zamislimo tole analogijo: predstavljajte si, da je vaše telo mobilni telefon, hrana pa je polnilec zanj. Seveda vsi vemo, kaj se zgodi, če ga pozabimo čez noč napolniti in kaj to pomeni – nič klicev, še manj kratkih sporočil, klepetov, … Isto pa se zgodi tudi s telesom po prespani noči. Zjutraj je telo potrebno primernega obroka, da bi lahko opravljalo vse funkcije normalno. Če pa tega obroka ne dobi, pa je stvar ista kot pri mobilnemu telefonu … kaj hitro se začne prazniti.

Zakaj je zajtrk pomemben

  • Je hrana za možgane: zdrav zajtrk bo dal telesu dovolj energije ter hranilnih snovi, da bo telo lahko normalno delovalo še preden ste se sploh odpravili v službo.
  • Pomaga pri problemih s hujšanjem: Številne študije so pokazale, da vam lahko redno prehranjevanje in zdravi obroki pomagajo pri željeni izgubi teže, ali pa vsaj pomagajo vzdrževati trenutno.
  • Zajtrk pospešuje metabilozem: Če je vaše telo že dalj časa brez hrane, potem telo preklopi v “pol-podhranjeno“ stanje in poskuša opučasniti metabolizem, da ne bi izgubilo preveč hranljivih snovi.
  • Preprečuje nezdravo izbiro hrane: Če čakate do poznega popoldne na prvi obrok, boste po vsej verjetnosti izbrali nezdravo hitro izbiro hrane.
  • Dober za otroke: Raziskave so pokazale, da otroci, ki redno uživajo zajtrk, dosegajo boljše rezultate.

Zakaj torej zajtrk nebi bil pomemben tudi za vas?

Če že sodite med tiste, ki si zjutraj privoščijo zajtrk, potem poskrbite, da je ta zdrav. Vsi tisi, ki pa zjutraj ne uživate zajtrka, pa to začnite čimprej!

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×