0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaZajtrk je najpomembnejši obrok dneva!

Zajtrk je najpomembnejši obrok dneva!

MORDA VAS ZANIMA

Joj, kolikokrat ste verjetno že slišali, da je potrebno pojesti zjutraj zajtrk, saj se po njem pozna dan! Verjetno smo mnogi kdaj izgubili živce, ko smo ta kliše slišali od starih mam … Vendar so (kot po navadi) imele prav. Malo pa se nas je vprašalo, zakaj je temu tako? No, v tem članku boste našli odgovor na to temo.

- Oglas -

Zajtrk nas ohranja pri močeh ves dan

Ker živimo v časih prepredenih s tehnologijo, si lahko zamislimo tole analogijo: predstavljajte si, da je vaše telo mobilni telefon, hrana pa je polnilec zanj. Seveda vsi vemo, kaj se zgodi, če ga pozabimo čez noč napolniti in kaj to pomeni – nič klicev, še manj kratkih sporočil, klepetov, … Isto pa se zgodi tudi s telesom po prespani noči. Zjutraj je telo potrebno primernega obroka, da bi lahko opravljalo vse funkcije normalno. Če pa tega obroka ne dobi, pa je stvar ista kot pri mobilnemu telefonu … kaj hitro se začne prazniti.

Zakaj je zajtrk pomemben

  • Je hrana za možgane: zdrav zajtrk bo dal telesu dovolj energije ter hranilnih snovi, da bo telo lahko normalno delovalo še preden ste se sploh odpravili v službo.
  • Pomaga pri problemih s hujšanjem: Številne študije so pokazale, da vam lahko redno prehranjevanje in zdravi obroki pomagajo pri željeni izgubi teže, ali pa vsaj pomagajo vzdrževati trenutno.
  • Zajtrk pospešuje metabilozem: Če je vaše telo že dalj časa brez hrane, potem telo preklopi v “pol-podhranjeno“ stanje in poskuša opučasniti metabolizem, da ne bi izgubilo preveč hranljivih snovi.
  • Preprečuje nezdravo izbiro hrane: Če čakate do poznega popoldne na prvi obrok, boste po vsej verjetnosti izbrali nezdravo hitro izbiro hrane.
  • Dober za otroke: Raziskave so pokazale, da otroci, ki redno uživajo zajtrk, dosegajo boljše rezultate.

Zakaj torej zajtrk nebi bil pomemben tudi za vas?

Če že sodite med tiste, ki si zjutraj privoščijo zajtrk, potem poskrbite, da je ta zdrav. Vsi tisi, ki pa zjutraj ne uživate zajtrka, pa to začnite čimprej!

.

NAJNOVEJŠE