Ekologija & OkoljeIBM ter Syracuse predstavila zeleni center

IBM ter Syracuse predstavila zeleni center

MORDA VAS ZANIMA

IBM in univerza Syracuse sta zaključila z gradnjo ti. Green Data Centra. Center je namenjen demonstraciji novih tehnologij in načinov, kako do bolj zelenih poslopij, ki hranijo e-podatke.

- Oglas -


Projekt, ki je bil naznanjen maja, bo začel z delovanjem januarja 2010. Predvideno je, da bo center porabil le polovico energije, ki bi jo navadno porabil povprečen center s podatki. To pa mu bo omogočeno zaradi generatorja, ki je vključen v kompleks in ima unikaten hladilni sistem, ki pretvori vročino izpustov v ohlajeno vodo, ki bo hladila pregrete strežnike in  ostale naprave za shranjevanje podatkov.

Pri projektu pa bosta vključeni tudi analiza ter oblikovalski center, s čimer želijo odkriti nove tehnologije. Senat v zvezni državi New York pa je novemu raziskovalnemu centru namenil tudi $500,000 za nove raziskave.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×