0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaPrihajajoče praznike preživite mirno

Prihajajoče praznike preživite mirno

MORDA VAS ZANIMA

Trgovci so nas letos zopet (pre)hitro začeli obremenjevati s prihajajočimi prazniki. To pa pomeni, da bomo kaj kmalu ‘staknili’ predbožično ter prednolovetno mrzlico, katere posledica je po navadi po in pred praznična depresija.

- Oglas -

prazniki in nakupovanje

Mnogi si še vedno nismo opomogli od represije, trgovci pa že polnijo police z prazničnimi (potencialnimi) darili. Ponavadi nastanejo problemi pri nakupovanju daril. Vsi želimo osrečiti svoje najbližje, zato po navadi zapravimo goro denarja za neuporabne stvari.

Poleg tega pa nas prazniki opomnijo tudi na to, kaj vse nam manjka, kar nas še toliko bolj spravi v depresijo. Po končanih praznikih pa je čas, da se kar na enkrat zopet spustimo na realna tla in pozabimo na vso norijo, ki se je dogajala pretekli mesec. Seveda so takšne spremembe lahko dokaj šokantne, vendar pa ali ne bi bilo bolje, da bi se na njih to leto že v naprej pripravili, in se jih tako izognili.

- Oglas -

Držite se naslednjih napotkov in morda vam pa letos le uspe obdržati vse vajeti v rokah:

Izkoristite trenutke

Morda ne boste imeli časa in denarja, da bi se udeležili vseh zanimivih prazničnih festivalov. Zato se zadovoljite z manjšimi stvarmi – z družino po večerji posvetite čas okraševanju doma, ali pa si privoščite hiter odmor s vročo čokolado. Zapomnite si – sreča je v drobnih stvareh!

Ohranite tradicijo

… vendar z njo ne pretiravajte! Poenostavite si stvari, katere vam nudijo veselje v teh prazničnih dnevih. Na kreativen način lahko vašo tradicijo še vedno nadaljujete, ne da bi vam bilo potrebno zapraviti ogromno denarja.

Znižajte pričakovanja

Finančna kriza pritiska na vsakogar, zato se ne razdajajte preveč. Od sebe dajte toliko, kolikor si dejansko lahko privoščite in nič več! Z družino pa se posvetujte, kaj lahko od koga pričakujejo in zakaj bo to leto obdarovanje potekalo malo drugače. Tako bomo vsi znali bolj ceniti materialne stvari.

- Oglas -

Ustvarite novo tradicijo za prihajajoča leta

Televizija nam je nekako podzavestno vcepila v glavo, kako bi naj božični in novoletni prazniki izgledali. Vendar pa je to le komarcialna poteza, ki vas prepričuje v to, da zapravite čim več denarja. Zakaj torej ne bi ustvarili lastne tradicije, ki ne bo proizvod medijev, ampak plod vaše domišlije?

NAJNOVEJŠE