0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaŽafranove nitke za boljši spomin

Žafranove nitke za boljši spomin

MORDA VAS ZANIMA

Navadni žafran se je že od nekdaj uporabljal v naravnem zdravilstvu, kulinariki in zaradi svoje intenzivne barve tudi kot naravno barvilo. Žafranove nitke na krožniku niso le užitek za gurmane, ampak pravi žafran vsebuje ogromno vitaminov in mineralov.

- Oglas -

Žafran je znan predvsem po tem, da izjemno pripomore k izboljšanju spomina in kognitivnih funkcij. Preverite, kaj vse zmore ena izmed najbolj cenjenih začimb na svetu.

Izboljša razpoloženje

Študije so pokazale, da redna uporaba žafrana  pripomore pri blaženju simptomov depresije, tesnobnosti in izboljša razpoloženje. Blagodejno namreč deluje na endokrini sistem in tako pripomore k  normalnemu izločanju hormonov, ki so znani kot hormoni sreče.

Zavira apetit

Žafran je znan tudi po tem, da lahko ukroti apetit in tako pripomore pri izgubi teže. Še posebej učinkovit je za preprečevanje emocionalnega prenajedanja.

- Oglas -

Krepi imunski sistem

Žafran lahko pripomore pri krepitvi imunskega sistema, saj je dober vir vitamina C, ki je izjemno pomemben za močan imunski sistem.

Uravnava krvni sladkor

Žafran vsebuje veliko mangana, ki pripomore k uravnavanju krvnega sladkorja in ravni inzulina, in zato lahko pomaga pri zaščiti pred sladkorno boleznijo tipa 2, ki je ena izmed najbolj naraščajočih kroničnih bolezni v enaindvajsetem stoletju.

Močno protivnetno delovanje

Žafran je blagodejen tudi za srce, saj vsebuje visoko raven antioksidantov  in protivnetnih sestavin, ki so znane po tem, da pripomorejo k zdravim arterijam. Vsebuje tudi veliko kalija, ki blagodejno deluje na delovanje srca ter pripomore k uravnavanju stresa in krvnega tlaka. Žafran uporabljajo tudi v kremah ali kot olje za pomoč pri zmanjševanju vnetij v telesu. Pomaga lahko tudi k hitrejšemu celjenju ran in modric.

Pazljivo

Pri uporabi žafrana morate biti pozorni, da se držite navodil uporabe. Cvetne brazde žafrana so tudi strupene. Največji dnevni, še varen odmerek, je 1,5 grama. Odmerek 10 gramov lahko povzroči splav, odmerek 20 gramov pa je smrten. Droga se zato uporablja v miligramskih količinah kot spodbujevalec okusa.

NAJNOVEJŠE