Dom & EnergijaDišeče domače čistilo za prah

Dišeče domače čistilo za prah

MORDA VAS ZANIMA

Pripravite si svoje preprosto in naravno pršilo, ki bo odgnalo prah in vaš dom osvežilo s čudovitim vonjem limone. Z denarnici in okolju prijaznimi sestavinami boste zagotovo naredili uslugo svoji družini, saj jo boste z uporabo takšnega čistila zavarovali pred škodljivimi in nepotrebnimi kemikalijami, ki jih običajno vsebujejo takšni izdelki.

- Oglas -

Domače čistilo

Kaj potrebujemo za izdelavo?

Pršilo, ki se ga bomo danes naučili pripraviti, temelji na čistilni moči kisa, ki skupaj z limono poskrbi za dezinfekcijo in svežino. Eterična olja še okrepijo moč izdelka. Za izdelavo domačega čistila proti prahu boste potrebovali:

  • svežo limonsko travo (nekaj vejic),
  • 1 ½ skodelico jabolčnega kisa,
  • 1 žlico Castille mila,
  • lupinico limone,
  • eterično olje pomaranče in limone,
  • stekleno pršilko.

Postopek priprave

Čistilo za prah pripravite tako, da v steklen kozarček najprej naribate limonovo lupinico in v njo dodate svežo limonovo travo. Čez ti dve sestavini prelijte jabolčni kis, ki pa mora popolnoma prekrivati limonovo lupinico.

Pokrijte in postavite v suh in mrzel prostor za vsaj dva tedna. Po dveh tednih precedite infuzijo kisa, limonove trave in limonove lupinice skozi cedilo. V precejeno tekočino dodajte še tri kapljice vsakega eteričnega olja.

- Oglas -

Zatem primešajte približno žlico tekočega Castille mila in dobro premešajte. Prelijte v pršilko in dobro premešajte. Pršilo lahko uporabljate na skoraj vseh površinah, a pred čiščenjem vedno na manjšem in skritem kotičku preverite učinkovanje.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×