Zdravje & prehranaZ dišečim vonjem nad depresijo

Z dišečim vonjem nad depresijo

MORDA VAS ZANIMA

Nekaj časa nazaj smo pisali o simptomih depresije, danes pa se je bomo poskusili znebiti. Kako nad tega notranjega zajedavca, imenovanega depresija, ki nam daljše obdobje kvari vse dneve in noči?

- Oglas -

Poiskali smo nekaj eteričnih olj, ki predstavljajo naravno sredstvo za boj proti depresiji. Dodajte jih k drugim virom pomoči in zdravljenje bo uspešneje.

Depresija

Eterična olja pomagajo dvigniti razpoloženje, so ugotovili na kliničnih preiskavah. Vonj namreč sproži določene reakcije v možganih. Tam pa se skrivajo centri za veselje, bolečino, varnost in nevarnost. Čustva, kot so strah, jeza in žalost so odgovor teh centrov. Vonji sveže pečenih piškotov,najljubše večerje, sladkega parfuma, svežih cvetlic in podobno vam dvignejo razpoloženje in pozitivno vplivajo na čustva. Prav to pomaga pri boju z depresijo.

Najbolj zaželena eterična olja:

  1. Bergamotka: aromatično olje bergamotke z vonjem po limoni, meti in ima leseno ozadje. Ustvarja občutek veselja, energije in svežine.
  2. Sivka: ima ogromno zdravilnih učinkov, med drugim lajša stres in izboljšuje spanje. Sivka izboljša tudi splošno zdravje.
  3. Kamilica: le-ta spodbuja sprostitev in je pravi odganjalec anksioznosti.

Kako uporabljati eterična olja v boju proti depresiji?

Eterično olje si lahko vlijete v posodico vode in ju pustite v sobi, kjer bivate. Olje lahko uporabite tudi za nežno masažo ušes, trebuha, vratu in podplatov. Nekateri se lotevajo celo inhalacij s kapljicami eteričnih olj.

- Oglas -

Opozarjamo vas, da uporabljajte le 100% naravna eterična olja in v zmernih dozah. Če se še nikoli niste zdravili na ta način, je priporočljivo, da se o tem pomenite z zdravnikom.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×