Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Ekologija & okoljeYahoo predstavil načrte za okolju prijaznejši podatkovni center

Yahoo predstavil načrte za okolju prijaznejši podatkovni center

MORDA VAS ZANIMA

Podjetja, kot so Google ter IBM poskušajo priti na vrh svetovne elite ‘zelenih’ podatkovnih centrov, pred kratkim pa je tudi Yahoo naznanil, da se bo pridružil tekmecema. Tudi Yahoo bo postavil okolju prijaznejši zbirni center.

- Oglas -

Podjetje je že razkrilo načrt, kako zgraditi energijsko najbolj učinkovit podatkovni center. Center bo večinoma dobil energijo iz Niagarinih slapov, saj bo kar 90 % tamkajšnje energije napajalo strežnike. Zgrajen pa po na principu ‘kokošnjaka’, to se pravi, da bo med posameznimi enotami dovolj prostora za gibanje zraka, saj se bo uporabljal za  hlajenje strežnikov samo zunanji zrak brez dodatnega ohlajanja.

Poleg tega pa želi podjetje Yahoo tudi zmanjšati izpuste ogljikovega dioksida za 40 % do leta 2014. To pa želijo doseči preko obnovljivih virov energije, ki bodo napajali njihov podatkovni center. Druga dobra novica pa je ta, da bodo pri Yahooju prenehali z nakupi nadomestkov ogljika in tudi na ta način zmanjšalo svojo sled ogljikovega dioksida.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×