Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Ekologija & okoljeYahoo predstavil načrte za okolju prijaznejši podatkovni center

Yahoo predstavil načrte za okolju prijaznejši podatkovni center

MORDA VAS ZANIMA

Podjetja, kot so Google ter IBM poskušajo priti na vrh svetovne elite ‘zelenih’ podatkovnih centrov, pred kratkim pa je tudi Yahoo naznanil, da se bo pridružil tekmecema. Tudi Yahoo bo postavil okolju prijaznejši zbirni center.

- Oglas -

Podjetje je že razkrilo načrt, kako zgraditi energijsko najbolj učinkovit podatkovni center. Center bo večinoma dobil energijo iz Niagarinih slapov, saj bo kar 90 % tamkajšnje energije napajalo strežnike. Zgrajen pa po na principu ‘kokošnjaka’, to se pravi, da bo med posameznimi enotami dovolj prostora za gibanje zraka, saj se bo uporabljal za  hlajenje strežnikov samo zunanji zrak brez dodatnega ohlajanja.

Poleg tega pa želi podjetje Yahoo tudi zmanjšati izpuste ogljikovega dioksida za 40 % do leta 2014. To pa želijo doseči preko obnovljivih virov energije, ki bodo napajali njihov podatkovni center. Druga dobra novica pa je ta, da bodo pri Yahooju prenehali z nakupi nadomestkov ogljika in tudi na ta način zmanjšalo svojo sled ogljikovega dioksida.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×