0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

RubrikeZanimivostiGoogle proti sekanju gozdov

Google proti sekanju gozdov

MORDA VAS ZANIMA

Korporacija Google se je pridružila organizaciji boja proti krčenju gozdov – “Group of Earth Observations (GEO), ki nadzoruje krčitve gozdov preko satelitov.

- Oglas -

Tej organizaciji so se prav tako pridružile NASA, ESA ter državne vesoljske agencije na Japonskem, v Nemčiji, Italiji, Braziliji ter Indiji.

GEO je globalna organizacija, ki vsebuje 80 vlad ter več kot 50 (pod)organizacij. Internetno podjetje Google pa trenutno zbira satelitske posnetke preko aplikacije Google Earth, s katerimi bo lahko pomagala pri projektu.

Letni monitoring preko satelitskkih slik lahko pomaga identificirati spremembe v gozdovih veliko bolj natančno, kot pa je to možno s tal. Pridobljeni podatki pa bodo koristni pri podpiranju programov, v katerih vlade in okoljevarstene skupine ter investitorji vlagajo, da bi ohranili določene gozdove.

- Oglas -

Veliko držav pa bo pripomoglo tudi z njihovimi posnetki gozdov, med katerimi so Avstralija, Brazilija, Kamerun, Gvajana, Indonezija, Mehika ter Tanzanija. Na določenih lokacijah so bili tako narejeni posnetki, ki se bodo primerjani s posnetki iz leta 1972, katere je takrat posnel ameriški satelit.

.

NAJNOVEJŠE