Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.

Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.

Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.
RubrikeZanimivostiGoogle proti sekanju gozdov

Google proti sekanju gozdov

MORDA VAS ZANIMA

Korporacija Google se je pridružila organizaciji boja proti krčenju gozdov – “Group of Earth Observations (GEO), ki nadzoruje krčitve gozdov preko satelitov.

- Oglas -

Tej organizaciji so se prav tako pridružile NASA, ESA ter državne vesoljske agencije na Japonskem, v Nemčiji, Italiji, Braziliji ter Indiji.

GEO je globalna organizacija, ki vsebuje 80 vlad ter več kot 50 (pod)organizacij. Internetno podjetje Google pa trenutno zbira satelitske posnetke preko aplikacije Google Earth, s katerimi bo lahko pomagala pri projektu.

Letni monitoring preko satelitskkih slik lahko pomaga identificirati spremembe v gozdovih veliko bolj natančno, kot pa je to možno s tal. Pridobljeni podatki pa bodo koristni pri podpiranju programov, v katerih vlade in okoljevarstene skupine ter investitorji vlagajo, da bi ohranili določene gozdove.

Veliko držav pa bo pripomoglo tudi z njihovimi posnetki gozdov, med katerimi so Avstralija, Brazilija, Kamerun, Gvajana, Indonezija, Mehika ter Tanzanija. Na določenih lokacijah so bili tako narejeni posnetki, ki se bodo primerjani s posnetki iz leta 1972, katere je takrat posnel ameriški satelit.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×