Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.
Ekologija & okoljeNASA in znanstveni poskusi na opicah

NASA in znanstveni poskusi na opicah

MORDA VAS ZANIMA

Ko pomislimo na NASO, nam verjetno ne pade na pamet, da bi ta lahko izvajala poskuse na živalih, saj imajo opavka le z strojno opremo in vesoljem, kajne? Ne, to ne drži, saj so pred kratkim izjavili, da bodo delali poskuse na opicah v zvezi s sevanjem.

- Oglas -

Znanstveniki želijo odkriti, kakšne učinke ima sevanje v vesolju na centralno živčevje in na vedenje. Za takšne raziskave pa bodo uporabili seveda nič hudega sluteče opice. V raziskavo bo vključenih 18 do 28 opic, katere bodo izpostavljene nizki dozi sevanja, ki ji bodo izpostavljeni astronavti, ki se bodo odpravili na Mars.

Opice bodo nato odpreljali v bolnišnico za primate, kjer jih bodo skrbno pregledali veterinarji in ostalo osebje, nato pa bodo lahko mirno živele svoje življenje. To pa je vsaj ena pozitivna stran, saj je bila praksa v preteklosti, da so takšne ‘poskusne zajčke’ po opravljenih poskusih ubili.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×