Ekologija & OkoljeVrtovi na strehah stolpnic

Vrtovi na strehah stolpnic

MORDA VAS ZANIMA

Morda se trenutno marsikomu zdi mestno kmetovanje na stolpnicah kar nekoliko čudna zamisel, vendar pa to vseeno niti ni tako neumna stvar, kot se sprva zdi.

- Oglas -

Vsekakor je bolje, da je hrana na dosegu roke, kot pa da jo pripeljejo tovornjaki z več tisoč kilometrov oddaljenih krajev.

Alternativni koncept kmetovanja je oblikovala Natalie Jeremijenko, ki je vesoljska inženirka in okoljevarstveni profesor na univerzi v New Yorku. Njena ideja je izkoriščanje neuporabljenih ploščatih streh blokov za vrtnarjenje

Da pa je to mogoče, je izoblikovala neke vrste stroke, ki bi se lahko uporabljajo za hidroponično pridelovanje hrane, s čimer se teža zemlje, ki bi se drugače uporabila, izniči.

Super-lahki stroki so izdelani iz EFTE, ki je izredno lahek in prosojen material, katerega so uporabili pri gradnji vodnega objekta v Pekingu za Olimpijske igre.

- Oglas -

Prinašanje zelenja v mesta je vsekakor pozitiven korak, z pridelovanjem hrane v mestih pa se bodo posledično nekoliko zmanjšale tudi odvečne emisije, katere bi nastale zaradi transporta hrane iz oddaljenih krajev. Lokalna proizvodnja hrane pa seveda pomeni tudi bolj svežo hrano.

Prejšnji članek
Naslednji članek

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×