Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.

Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.
Ekologija & okoljeVrtovi na strehah stolpnic

Vrtovi na strehah stolpnic

MORDA VAS ZANIMA

Morda se trenutno marsikomu zdi mestno kmetovanje na stolpnicah kar nekoliko čudna zamisel, vendar pa to vseeno niti ni tako neumna stvar, kot se sprva zdi.

- Oglas -

Vsekakor je bolje, da je hrana na dosegu roke, kot pa da jo pripeljejo tovornjaki z več tisoč kilometrov oddaljenih krajev.

Alternativni koncept kmetovanja je oblikovala Natalie Jeremijenko, ki je vesoljska inženirka in okoljevarstveni profesor na univerzi v New Yorku. Njena ideja je izkoriščanje neuporabljenih ploščatih streh blokov za vrtnarjenje

Da pa je to mogoče, je izoblikovala neke vrste stroke, ki bi se lahko uporabljajo za hidroponično pridelovanje hrane, s čimer se teža zemlje, ki bi se drugače uporabila, izniči.

Super-lahki stroki so izdelani iz EFTE, ki je izredno lahek in prosojen material, katerega so uporabili pri gradnji vodnega objekta v Pekingu za Olimpijske igre.

- Oglas -

Prinašanje zelenja v mesta je vsekakor pozitiven korak, z pridelovanjem hrane v mestih pa se bodo posledično nekoliko zmanjšale tudi odvečne emisije, katere bi nastale zaradi transporta hrane iz oddaljenih krajev. Lokalna proizvodnja hrane pa seveda pomeni tudi bolj svežo hrano.

Prejšnji članekDavek na odpadke
Naslednji članekPasivne in nizkoenergijske hiše

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×