Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.

Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.
Ekologija & okoljeDavek na odpadke

Davek na odpadke

MORDA VAS ZANIMA

Britanska vlada je razkrila nove ukrepe, s katerim želi nagraditi in hkrati kaznovati prebivalce.

- Oglas -

Načrt temelji na tem, da bodo preračunali koliko odpadkov določeno gospodinjstvo ‘pridela’ in jih na koncu obdavčili. Družine bodo tako nagrajene za recikliranje in na nek način kaznovane za preveliko količino odpadkov.

Odpadki so namreč eden izmed večjih problemov, s katerimi se danes soočamo, saj bo naš planet kaj kmalu prepoln smeti in raznovrstnih opadkov. Takšen zakon je dokaj koristen in uporaben, saj bodo tako gospodinjstva primorana k temu, da ne bodo prekomerno nakupovala in posledično metala stran odvečne ali nepotrebne izdelke.

Britanska gospodinjstva bodo na takšen način pridobivala pozitivne točke, če bo odpadkov manj kot bo predpisana meja, ali ravno obratno, če bo odpadkov preveč, bodo za to takšna gospodinjstva dodatno obdavčena.

S tem zakonom želijo preoblikovati dvojo državo v eno izmed bolj zelenih ekonomij v Evropi.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×