Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.

Helena Ošep: Klepet ob skodelici alpskega čaja

Helena Ošep se ukvarja s pripravo čajnih mešanic, ki so posebne zaradi izrazite arome, značilne za rastlinje alpskega okolja.
Ekologija & okoljeVpliv vremenskih sprememb na zdravje

Vpliv vremenskih sprememb na zdravje

MORDA VAS ZANIMA

Človek je del narave in tako narava vpliva nanj. Vremenske spremembe močno vplivajo na zdravje vseh ljudi, nekateri pa postanejo ob tovrstnih spremembah celo bolj razdražljivi.

- Oglas -

Pomlad je polna vremenskih nevšečnosti. Ko že mislimo, da se je vrnilo poletje, nas naslednji dan preseneti deževna ploha. Ko sonček pokuka izza oblaka in si slečemo jakno, se naslednje jutro pojavi megla.

Vreme najbolj negativno vpliva na kronične bolnike in na njihovo stanje. Problemi postanejo večji in akutni. Zdravniki opozarjajo kronične bolnike, naj vedno vedo, kakšno vreme jih čaka in bodo pripravljeni na dodatno zdravljenje.

Vreme

Hitre spremembe v vremenu prinašajo tegobe vsakemu tretjemu človeku. Tukaj imamo v mislih tudi duševno stanje. Bolj pogosto pride do slabe volje, tečnobe brez razloga, hitre jeze, vrtoglavice, brezvoljnosti, nespečnosti, nervoze, depresije in agresije.

Kakšno vreme pogojuje katere težave?

- Oglas -

Določene vremenske slike in značilnosti prinašajo simptome različnim boleznim. Vetrovno vreme prinaša glavobol in nervozo. Nenadna ohladitev prinaša težave bolnikom, ki imajo težave s sklepi. Z ohlajanjem zračni tlak upada, vse nižji tlak pa okrepi pritisk na sklepno tekočino, ki povzroči bolečine. Megla je nevarna za astmatike. Vsi, ki imajo težave z dihali, čutijo oteženo dihanje med meglenimi dnevi. Tudi vlaga v zraku ima zelo negativen vpliv na astmo. Deževni dnevi prinašajo težave astmatikom, tudi drugim pade imunski sistem. Virusi in bakterije se hitreje širijo, zato bodite previdni v vlažnem vremenu. Če sneži, je situacija drugačna, saj je bolj hladno in tako virusi in bakterije zmrznejo.

Na vreme žal nimamo vpliva, zato je najbolj pametno, da se nekako prilagodimo. Ob napovedi slabega vremena se skrbno pripravite, prezračite stanovanje, zaužijte se svežega zraka, gibajte se, jejte zdravo hrano in predvsem veliko pijte. Voda vas bo pomirila, po drugi strani pa bo odplaknila nepotrebne snovi iz telesa.

V novi številki revije Bodi eko pa si lahko preberete članek Vreme po želji, kjer pišemo o tehnologiji umetnega spreminjanja vremena.

Prejšnji članekZračna dieta
Naslednji članekKaj je strokovna manipulacija telesa?

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×