Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaKaj je strokovna manipulacija telesa?

Kaj je strokovna manipulacija telesa?

MORDA VAS ZANIMA

Strokovna manipulacija telesa, predvsem hrbteničnih kosti, mišic in tkiv je že dolgo znana po tem, da pomaga pri številnih trdovratnih, dolgotrajnih in kroničnih bolečinah. Manipulativne tehnike so najučinkovitejše pri obvladovanju bolečin, mednje spadajo kiropraktika, lobanjska osteopatija in osteopatija. Če se teh tehnik lotijo nestrokovnjaki, so lahko nevarne, zato jih morajo vedno izvajati posebej izurjeni strokovnjaki. Richard Thomas in svetovalec dr. Peter Albright v knjigi Naravno lajšanje bolečin podrobno razlagata o različnih tehnikah.

- Oglas -

Manipulacija telesa

Kiropraktika

Beseda izvira iz grške besede in pomeni »ročna spretnost«. Pri kiropraktiki terapevt želi vzpostaviti ravnotežje v telesu z manipulacijo kosti, mišic in tkiv, zlasti hrbteničnih, tako da bi bilo vse na svojem mestu in bi pravilno delovalo. Ker gre za podobno metodo, kot je osteopatija, je potrebno vedeti glavo razliko. Osteopati se osredotočajo na krvni pretok, kiropraktiki pa na živce. Klasična kiropraktika je močnejša metoda, saj gre za bolj klasično medicinsko metodo, zatekajo pa se tudi k uporabi rentgena in postavljanju diagnoz.

Uporaba: glavoboli, trd vrat in hrbet, nepravilna drža, išias, astma.

Lobanjska osteopatija

Pri lobanjski osteopatiji gre za metodo uravnoteženja telesa z najnežnejšo manipulacijo kosti. Terapevt pri lobanjski osteopatiji skuša bolniku pomagati tako, da z rahlim polaganjem rok in nežnejšim pritiskom na človekovo glavo skuša odpraviti ovire in vzpostaviti ravnovesje v telesu.

- Oglas -

Uporaba: hudi glavoboli, vnetja obnosnih votlin, meningitis, trd vrat in hrbet, zamašena ušesa, kolike pri otrocih.

Osteopatija

Beseda osteopatija pomeni »zdravljenje kosti« . Namen osteopatije je zdravljenje kosti in poškodovanega hrbta, izboljšanje celotne zgradbe telesa ter lajšanje bolečin. Osteopatija se je, tako kot kiropraktik,a razvila v ZDA pred več kot sto leti, danes pa je v Ameriki tako zelo uveljavljena, da so vsi ameriški kiropraktiki hkrati tudi zdravniki klasične medicine, ki so se dodatno usposabljali za manipulacijo telesa.

Uporaba: lajšanje bolečin pri glavobolih, vnetju obnosnih votlin, nepravilna drža, poškodbe zaradi ponavljajočih se obremenitev, lajšanje bolečin po porodu.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×