Revija Bodi eko, februar 2022

Pred vami je prva letošnja številka revije Bodi eko. V njen boste našli kup nasvetov in receptov, s katerimi si boste lahko na naraven način izboljšali svoje zdravje in počutje.

Zakaj je tako težko videti dobro v sočloveku?

Prehitro obsojanje je zelo razširjena težava. Tako sočloveku hitro pripišemo slabe namene, precej težje pa v drugih ljudeh ugledamo dobro – tudi ko gre za naše bližnje.

Uporaba tehnologije za prepoznavo obraza pri razdeljevanju šolskih kosil

Vodstvo teh šole se je odločilo, da pri razdeljevanju šolskih kosil uvede metodo, ki temelji na prepoznavanju obrazov.

Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.
Zdravje & prehranaKaterih izgovorov se poslužujemo v izogib telovadbi?

Katerih izgovorov se poslužujemo v izogib telovadbi?

MORDA VAS ZANIMA

Čeprav se zavedamo, kako zelo je gibanje v našem življenju pomembno, se včasih gibamo premalo. Morda poudarjanje pomembnosti gibanja komu že preseda, pa vendar je veliko ljudi, ki se zaradi takšnih in drugačnih razlogov še vedno težko spravijo h gibanju oz. če že se, jim gibanje težko postane rutina. Kakšne izgovore si največkrat postavljamo in kako opraviti z njimi?

Ne bom telovadil, ker nimam najnovejše obleke in obutve

- Oglas -

Včasih je vadba v fitnesih in telovadnicah postala že pravo modno središče športnih modnih navdušencev, ki z zbirko najnovejših in najdražjih tenisk sledijo športnim trendom in s tem hote ali nehote dajejo vtis, kako zelo se spoznajo na vse. Nekateri svojo nešportno dejavnost radi opravičujejo s takšnimi in drugačnimi razlogi, zato ne pozabite, za telovadbo ne potrebujete najnovejše obutve in obleke, potrebujete samo trdno voljo.

rekreacija in izgovori

Za šport sem preveč neroden

Nikoli se ne izgovarjajte na to, da ste za šport preveč nerodni. Za vsakega posameznika obstaja vadba, ki jo lahko izvaja. Naj si bo to hitra hoja, raztezanje, tek ali zgolj sprehod, ki vam bo zbistril misli in vas napolnil s svežim zrakom. Odpravite se na svež zrak in ne odlašajte več.

Za šport nimam časa

Časovno krajše vadbe so ravno tako učinkovite kot daljše. Tudi nekatere 5-, 10- ali 30-minutne vadbe so zasnovane tako, da vam zagotavljajo največji izkoristek. Veliko vaj si lahko zastavite v program, ki ustreza vašemu napornemu delavniku in tako zagotovite sebi najboljše počutje.

Telovadba in šport sta precenjena

- Oglas -

Danes se sprehodimo v naravo in vidimo vedno več ljudi, ki telovadijo, se raztegujejo, kolesarijo, hodijo v hribe. Lahko rečemo, da se ljudje zavedajo pomembnosti gibanja, lahko pa si mislite, da je gibanje postalo precenjeno in ljudje ne znajo več lenariti. Četudi je morda slednje včasih res, moramo vedeti, da pri današnjem stresnem načinu življenja mnogim ljudem šport predstavlja uteho in soočenje s svojimi notranjimi strahovi.  Šport je torej veliko boljša izbira kot kreganje z bližnjimi in poseg po dovoljenih in malo manj dovoljenih substancah.

Zakaj sploh bi telovadili?

Telovadite zato, ker primerna in zmerna vadba, oblikovana za zagotovitev posameznikovih potreb, povečuje srčno-žilno vzdržljivost, moč in gibljivost. Prednosti vadbe so večje od prednostih diet in telesno aktivni ljudje pravijo, da se je kakovost njihovega življenja izboljšala, dvignila njihovo razpoloženje, samozavest in pa tudi obogatila družbeno življenje. Torej, kaj še čakate? Pometite z vsemi izgovori in se odpeljite s kolesom v službo ali pa kar doma naredite kakšne vaje. Srečno!

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×