0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaSprememba življenjskega sloga

Sprememba življenjskega sloga

MORDA VAS ZANIMA

Nasvetih o bolj ekološkem in zdravem življenju je veliko, a včasih potrebujemo nekaj osnovnih navodil, ki nas bo otresel dvomov in zmedenosti. Tokrat vam bo članek prinesel motivacijo za lepši jutri.

- Oglas -

Nezdrav življenjski slog slabo vpliva na nas in na naše okolje. Zakaj se ne skoncentrirali na lepšo prihodnost in naredili nekaj dobrega? Ni nujno, da začnemo jutri in hitro postanemo zelo aktivni na vseh področjih. Počasi se lotite postopka spremembe življenjskega sloga. Vaš cilj naj bo dobro počutje, velika mera veselja, sreče in zdravo okolje.

Spremenite navade

4 stvari, ki jih boste delali še večkrat

  1. Začnite dan zgodaj: zbudite se v lepo jutro, stopite pod tuš in pojejte zdrav zajtrk. Ljudje, ki se zbujajo pozno, so po večini veliko bolj brezvoljni kot »jutranji ljudje«.
  2. Iščite strast: danes je problem najti pravo delo in pravo službo. Raziskujte, ne obupajte. Negujte vaš hobi, ustvarjalni duh naj vas zaobjame in pokaže nove ideje. Ščitite ljubezen in strast do ljubljene osebe. Če vam nekdo daje občutek varnosti in prijetne bližine, vašo zvezo še okrepite.
  3. Črtajmo prigrizke: prigrizki vas redijo, ponavadi so nezdravi in tega naše telo ne potrebuje. Če ne zdržite brez, namesto čokoladice tujega porekla, zagrabite sadež, ki je zrastlo na slovenskih tleh. Tako boste bolj ekološki in bolj zdravi. Vitkejša postava je pika na i, definitivno pa je velikokrat bolj zdrava od tiste bolj obilne. S pazenjem na prehrano in malce telovadbe boste manj verjetno v starosti potrebovali veliko zdravniške pomoči.
  4. Pravilna prehrana: malo mesa, veliko zelenjave, še več vode, nič sladkorja in manj pšeničnih izdelkov. Tudi na tej točki predpostavljamo, da jeste čim več lokalno pridelane hrane. Hrana je užitek in vir zdravja. Je vaš terapevt in rabelj. Naučite se kuhati. Jejte dobro in v pravi meri.

4 stvari, ki jih boste delali manj

  1. Visenje na elektronskih napravah: mobitel, tablica, računalnik, televizija. Delamo sploh še kaj drugega v prostem času? Sledljivi smo povsod,vedno smo dosegljivi. Ali se zavedate, kakšen stres je to za vas? Četudi ga ne občutite, močno vpliva na vaše duševno in fizično stanje. Izklopite napravo in se priklopite v družbo.
  2. Prevzemanje krivde za vse: škodite si, če mislite, da ste odgovorni za vse, da je za vse, kar se zgodi hudega, vaša krivda. Sprostite se. Nimate vseh niti v rokah, prepustite se toku dogajanja. Vse bo v redu. Sprostite svoje misli in s tem pozdravite svoje telo.
  3. Drvenje v stresne situacije: naj vas zaskrbljenost ne razžre. Zaradi stresa zboli veliko ljudi, ne bodite eni izmed njih. Bodite športno aktivni, saj vam bo telesna kondicija pomagala premagati stresne situacije.
  4. Ne zaležite se na kavču: ko se vrnete iz službe, se ne vrzite na kavč, pograbite prigrizkov in glejte televizije. Pravi greh predstavljajo nalivanje s kavo, alkoholom in kajenje. Vse to je škodljivo za zdravje. Bodite aktivni in »živi«. Sprehod, tek, telovadnica, igra z otroci in vnuki, branje knjige, učenje novega jezika, načrtovanje potovanja in podobno.

NAJNOVEJŠE