Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.

Na vidiku nova pomoč za osebe z endometriozo

Endometrioza je bolezenska motnja, za katero je značilno pojavljanje tkiva, katerega lastnosti so zelo podobne maternični sluznici, zunaj maternice.

Ne dopustite, da vas zamera razžre od znotraj

Zamera je lahko povezana z zelo konkretnimi dogodki – na primer z izdajo ali ponižanjem.

Govorjenje med spanjem: kaj je krivo za ta pojav?

Govorjenje med spanjem se zdi na prvi pogled predvsem komično. Osebe, za katere se izve, da ponoči rade »poklepetajo same s sabo«.

Psi v povprečju razumejo kar približno 90 človeških besed in fraz

Psi v povprečju razumejo približno 90 človeških besed in fraz.

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke.

Podrgnite česen po stopalih … in v ustih boste že kmalu začutili znan okus!

Ali ste vedeli, da lahko okušamo tudi s stopali? Če mislite, da gre za nekakšno čudno šalo, se lahko o resničnosti te trditve precej hitro prepričate sami.
Lepota & kozmetikaPripravite kožo na poletje s tem pilingom!

Pripravite kožo na poletje s tem pilingom!

MORDA VAS ZANIMA

Po dolgi zimi je čas za očiščevalni piling. Pripravite kožo na poletje, tako da se znebite odmrlih celic in jo napolnite z vlago. Naj zopet zasije.

- Oglas -

Ali veste, da obstajajo pravila, kako nanašati piling na telo? Koža mora biti nujno vlažna in med nanašanjem morate delati krožne gibe. Piling ponavljajte največ enkrat tedensko, tudi na obrazu. S površinskim čiščenjem se bo vaša povrhnjica ob pilingu regenerirala in ne bo več dajala vtisa izsušene zemlje z razpokami.

Pomladni piling

Pri pravi pilinga bodite pozorni, katere sestavine boste uporabili, saj so lahko preveč agresivne ali premile. Dermatologi opozarjajo, da ne smete uporabljati enakih produktov za obraz in telo, saj sta koži povsem različni. Na obraz nanašajte piling z manjšimi delci, da vas ne ranijo in ne dražijo občutljive kože. Uporabite moko ali pšenični zdrob, ki ju zmešajte z arganovim, mandljevim ali olivnim oljem ter žličko medu. Uporabite lahko tudi jogurt. Po postopku sperite.

Za telo lahko uporabite večje delce. Zmešajte malo soli ali sladkorja z oljem in eteričnim oljem, ki vas pomirja. Če je vaša koža izredno suha, lahko dodate tudi karitejevo maslo, saj se bo le-ta težje izpral z vodo in tako vlažil kožo še cel dan.

- Oglas -

Če delate piling zaradi prekrvavitve, uporabite kavo. Le ta spodbuja cirkulacijo. Zmešajte jo s katerimkoli oljem in se masirajte s krožnimi gibi najmanj pet do deset minut.

Piling je zelo pomemben, saj odstrani odmrle kožne celice in pripravi kožo, da zopet zadiha. Kot smo že omenili, se tega postopka ne lotevajte več kot enkrat tedensko.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×