Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaPomarančna marmelada: Preizkusite jo

Pomarančna marmelada: Preizkusite jo

MORDA VAS ZANIMA

Če radi jeste marmelado, poskusite pripraviti tole okusno pomarančno marmelado, kakršno pripravljajo v Angliji. Lahko jo namažete na kruh ali palačinke, poleg tega je več kot uporabna tudi pri izdelavi raznih tort in peciv. Enostavno spečete kakršno koli pecivo in ga namažete z marmelado, lahko pa ga na koncu še oblijete s čokolado in potresete z zmletimi lešniki.

- Oglas -

Pomarančna marmelada

Potrebujemo (za 6 kozarcev):

  • 2 kg bio pomaranč,
  • 1 kg rjavega sladkorja.

Pomaranče operemo, obrišemo in olupimo. Lupimno marežemo na ozke rezance, olupljene pomaranče prepolovimo. Po nekaj polovic zavijemo v več plasti gaze in ožamemo nad večjo skledo. Soku prilijemo toliko vode, da je vsega skupaj 2,5 litra. Pomarančni sok damo v lonec, pustimo, da zavre, nato na manjšem ognju kuhamo približno eno uro. Ostalo nam bo slaba dva litra tekočine. Dodamo sladkor in med mešanjem počakamo, da se stopi. Dodamo želirno sredstvo in vremo do želene gostote. Marmelado nalijemo v vroče kozarce, jih dobro zapremo, obrnemo okrog in poustimo, da se čez noč počasi ohladijo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×