Ekologija & okoljeVolkswagen bo plačal 14,7 milijarde dolarjev in odkupil sporne avtomobile

Volkswagen bo plačal 14,7 milijarde dolarjev in odkupil sporne avtomobile

MORDA VAS ZANIMA

Zaradi prirejanja testov emisij v izpušnih plinih bodo pri Volkswagnu plačali 14,7 milijard dolarjev, s tem denarjem nameravajo popraviti storjeno škodo in odkupiti sporna vozila po cenah, ki so bile v veljavi pred škandalom, in poravnati terjatve, povezane s škodljivimi emisijami. “Gre za najhujše kršenje okoljske zakonodaje in zavajanje potrošnikov v zgodovini naše države,” je dejal Sally Yates, namestnik ameriškega pravobranilca. “Škoda, ki je nastala, je sicer nepopravljiva, vendar bo vsaj poplačana,” je še dodal.

- Oglas -

volkswagen

Vozila bo vrnilo približno pol milijona Američanov, vsak od njih pa bo v povprečju prejel 21.000 evrov povrnjene kupnine. 10 milijard bo šlo torej za odkup že prodanih avtomobilov, slabe 3 milijarde Agenciji za varstvo okolja, 2 milijardi pa bosta namenjeni razvoju vozil brez škodljivih emisij.

“To je največja denarna kazen, povezana z onesnaževanjem, v vsej zgodovini,” je dejal Yates. “To je prvi pravi korak naprej, ljudje, ki so lastniki spornih vozil, bodo denar dobili v celoti povrnjen, vendar pa kazenska preiskava s tem še ni končana,” je sklenil. V mislih je imel stroške, ki Volkswagen še čakajo, plačati bodo morali namreč še vsaj 2 milijardi evrov za sodne in ostale stroške povezane z afero.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×