Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.
Ekologija & okolje66 milijonov mrtvih dreves v Kaliforniji

66 milijonov mrtvih dreves v Kaliforniji

MORDA VAS ZANIMA

Drevesa v Kaliforniji izjemno hitro umirajo zaradi toplega vremena, suše in epidemije zalubnikov, umrlo naj bi že 66 milijonov dreves. Število mrtvih dreves se je v zadnjem letu drastično povečalo, z njihovim umiranjem pa narašča tudi strah, da se bodo zdaj razširili uničujoči požari.

- Oglas -

Gozdovi Kalifornija

Od leta 2010 je po ocenah strokovnjakov v Kaliforniji umrlo že 66 milijonov dreves, umrljivost dreves pa se je v zadnjih letih povečala za kar 65 %. Že peto leto tamkajšnje gozdove namreč pesti suša, z njo pa so prišle tudi ugodne razmere za življenje in razmnoževanje škodljivega hrošča zalubnika, ki se je naselil po tamkajšnjih gozdovih.

Tom Vilsack, ameriški sekretar za kmetijstvo, meni, da jih čaka še večja nesreča, upravljanju gozdov v Kaliforniji in drugod po državi ne bodo namenili več denarja. Ob tem je pozval kongres, naj nemudoma ukrepa. “Umiranje dreves je doseglo večje razsežnosti, kot smo pričakovali, tveganje za nastanek katastrofalnih požarov, ki ogrožajo tako našo lastnino kot tudi življenja, pa je ogromno,” je dejal. “Zatiranju gozdnih požarov moramo nameniti več denarja, problema se je treba lotiti tako kot drugih naravnih nesreč v državi,” je še dodal.

Opisani problematiki so sicer v letošnjem letu namenili 32 milijonov dolarjev, vendar bo to, vsaj tako kaže, premalo. Gozdarji so tudi posekali že 77 000 mrtvih dreves, ki so predstavljala nevarnost tako sprehajalcem kot prometu.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×